Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
image description
Aandelen Nederland , Hildo Laman

Facebook

FacebookFacebook (investor.fb.com) is een online social networking bedrijf, natuurlijk bekend van de  Facebook site en app. Op Facebook kunnen mensen een persoonlijke pagina inrichten en deze koppelen aan de pagina’s van vrienden. Zo ontstaan er individuele sociale netwerken. Dit is gratis, Facebook verdient aan verschillende vormen van marketing en advertenties. Facebook heeft meer dan een miljard gebruikers van de site en app. Door een overname is Facebook ook de eigenaar van Instagram, een site waar foto’s en video’s gedeeld kunnen worden. De grootste overname van Facebook tot nu toe is WhatsApp, de chat app voor de smartphone, waar $19 mrd voor is betaald. Ook het virtual reality bedrijf Oculus VR is opgekocht.

Facebook is opgericht in 2003 door Mark Zuckerberg en een aantal medestudenten op de Harvard universiteit. In 2012 ging Facebook naar de beurs, inmiddels maakt het onderdeel uit van de S&P 500 index en de Nasdaq 100. De CEO is oprichter Mark Zuckerberg, die ook grootaandeelhouder is. Er zijn twee klassen aandelen; A en B. De B-klasse aandelen hebben tien stemmen per aandeel, een flink deel van deze aandelen is in bezit van Zuckerberg, die daardoor controle over het bedrijf heeft zonder een meerderheid van de aandelen in bezit te hebben. De gewone A-Aandelen hebben één stem per stuk.

Facebook

laatste advies

Koersverloop

Artikelen

Afbeelding bij artikel Koersstijging Facebook biedt uitstapkans
AdviesHildo Laman, 1 feb 14:42

Koersstijging Facebook biedt uitstapkans

Facebook heeft prima kwartaalcijfers gepresenteerd, maar de onzekerheid over privacyproblemen blijft. Het risico op schandalen is nu te hoog in verhouding tot het opwaarts koerspotentieel.

0 0
Afbeelding bij artikel Flop van de week: Facebook
AdviesHildo Laman, 8 nov 2018 12:30

Flop van de week: Facebook

Een jaar geleden heb ik een koopadvies op het aandeel Facebook herhaald. De belangrijkste reden was de aanhoudende hoge groei van Facebook.

0 0
Afbeelding bij artikel Groei Facebook neemt af
AdviesHildo Laman, 31 okt 2018 13:33

Groei Facebook neemt af

De groei van Facebook neemt af. Aanpassingen aan het aanbod jagen adverteerders weg.

0 0