Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BS Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

CTP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
houden
Aandelen Internationaal

PayPal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
houden
Opties Hildo Laman, 25 nov 2020 12:12

Optietip 203 | Verder met AMG

0 0 Leestijd ongeveer

Met de optietip van deze week kan ingespeeld worden op een verdere stijging van AMG. In de updates een eerdere tip op AMG die vorige week verkocht is en optietips op de AEX, ArcelorMittal, ASMI, Heineken, Prosus en Unibail-Rodamco-Westfield.

Vorige week heb ik een optietip op AMG, een call, met een bescheiden winst kunnen verkopen. Het aandeel is de laatste weken snel opgelopen doordat beleggers wereldwijd overstappen van defensieve en technologie-aandelen naar cyclische aandelen. Toch staat het aandeel nog ver onder het koersniveau van een paar jaar geleden. Toen stond het nog ruim boven €30, op het moment van schrijven is het ongeveer €23,50. Met de optietip van deze week zet ik in op een verder koersherstel.

Optieconstructie AMG

Ik heb gekozen voor het kopen van de AMG jun21 30 call. Die kost woensdagochtend €0,60. Dat betekent een investering van €60 (contractgrootte 100 maal €0,60). Een gekochte call kan niet minder waard worden dan nul, dus dit is meteen het maximaal te verliezen bedrag. Voordat deze call intrinsieke waarde krijgt, zal het aandeel met meer dan 25% moeten oplopen in iets meer dan een half jaar tijd. Dat is veel, maar het is zeker niet ondenkbaar. Het is mogelijk dat ik deze call verkoop ruim voor expiratie. Mocht het aandeel de komende maanden de opgaande lijn van de laatste weken doorzetten, dan zal de call behoorlijk aan waarde winnen. Dat kan dan ruim voor de expiratie in juni een verkoopmoment opleveren. Uiteraard kan het ook minder gunstig verlopen. Dan gaat waarschijnlijk een groot deel van de inleg verloren. Omdat het niet zo’n groot bedrag betreft, zou dat geen ramp zijn. Er komen altijd weer nieuwe kansen.

Mocht het aandeel de komende maanden de opgaande lijn van de laatste weken doorzetten, dan zal de call behoorlijk aan waarde winnen. Dat kan dan ruim voor de expiratie in juni een verkoopmoment opleveren. Uiteraard kan het ook minder gunstig verlopen. Dan gaat waarschijnlijk een groot deel van de inleg verloren. Omdat het niet zo’n groot bedrag betreft, zou dat geen ramp zijn. Er komen altijd weer nieuwe kansen.

AMG jun21 30,00 call
Koop AMG jun21 30,00 call € 0,60
Contractgrootte 100
Expiratiedatum Vrijdag 18 juni 2021
Risicoschatting Gemiddeld
Maximale Winst Onbeperkt
Maximaal Verlies €60,00

Updates

Het gewogen gemiddelde rendement is weer iets verder gestegen, naar 41,6%. Het rekenkundig gemiddelde rendement staat nu op 68,7%. Ook dit moeilijke beursjaar heb ik voornamelijk optietips geopend die baat hebben bij hogere koersen. De nu oplopende rendementen zijn wat mij betreft een bevestiging dat vasthouden aan een strategie werkt: de tips die bijvoorbeeld zijn geopend in maart en april (nr. 168 t/m 176), tijdens en net na de coronacrash, zijn behoorlijk succesvol. Vier van de tips uit die tijd staan op meer dan €500 winst. Als ik in die periode had ingezet op een (verdere) daling, was het resultaat nu aanmerkelijk minder positief geweest. Stug volhouden is het beste.

AEX

De AEX 600/650/700 call butterfly (optietip 171) die over ruim drie weken afloopt heeft nog alle kansen op een mooi eindresultaat. De AEX staat op het moment van schrijven op 605 punten, en de waarde van de butterfly is ongeveer €14. Nu verkopen zou al een heel mooi resultaat opleveren. Maar er zijn nog drie weken te gaan, en 1 of 2% erbij in de index zou het nog mooier kunnen maken. Dus ik leg de lat iets hoger: ik probeer nu €17 of iets meer te krijgen voor de butterfly. Zoals meestal is wachten op meer niet zonder risico: als de AEX de komende dagen of weken juist zakt, zal de waarde teruglopen.

Bij een lagere AEX is er wel een aardige pleister op de wonde, de AEX 580/590/600 call butterfly (optietip 191) zou in dat geval een behoorlijke waarde kunnen krijgen de komende weken. Een daling van een paar procent zou al  genoeg zijn. Ik wacht met deze butterfly nog even af.

AMG

Afgelopen donderdag heb ik de call op AMG (optietip 181) verkocht voor €1,50. Er kan niet worden gesproken van een groot succes, want de aankoopprijs was €1,25. Maar begin oktober was de call nog ongeveer een stuiver waard, dus dat de positie met winst is gesloten is een mooie meevaller. De call staat inmiddels nog hoger, dus het had nog beter gekund. Maar je moet een keer verkopen.

ArcelorMittal

Het aandeel ArcelorMittal is hard opgelopen de laatste tijd. Zo hard, dat het niet valt uit te sluiten dat een koers van €16 gehaald wordt in december. Voor de call calendar op Arcelor (optietip 196) is de stijging natuurlijk goed nieuws. Maar een stijging boven €16 binnenkort zou teveel van het goede zijn. Dan moet de verkochte december 16 call voor expiratie teruggekocht worden om te voorkomen dat je aandelen short komt te zitten door assignment bij de call. In dat geval is de beste keuze de hele positie sluiten (met winst, dat wel). Mocht het aandeel onder de €16 staan op 18 december, dan loopt de verkochte call waardeloos af. Er resteert er nog een half  jaar voor de gekochte juni-call. Die laat ik in dat geval lopen. Het is al met al afwachten wat het aandeel de komende weken gaat doen, en aan de hand daarvan een keuze maken.

ASMI

Het aandeel ASMI staat ruim €2 boven de ideale expiratiestand (ongeveer €138) voor de butterfly op het aandeel ASMI die in december afloopt (optietip 178). Het goede nieuws is dat er een grote kans is dat de butterfly met intrinsieke waarde zal eindigen. Het slechte nieuws is dat als de positieve trend van deze maand de komende weken wordt doorgezet, er een kans is dat de intrinsieke waarde klein zal zijn, of  zelfs op nul kan uitkomen. Op het moment van schrijven is de butterfly ongeveer €3,00 waard. Nog niet genoeg om te verkopen wat mij betreft. Er zijn nog iets meer dan drie weken te gaan voor deze butterfly. Ik herhaal mijn eerdere voornemen om bij een waarde van rond €5 te verkopen. Daarvoor zal ik nog even geduld moeten hebben, want deze week zal het niet lukken. Het blijft dus nog even op de handen zitten en duimen tegelijkertijd.

Heineken

Heineken staat op ongeveer €90. De ideale expiratiestand op 18 december voor de call calendar (optietip 192) is net onder €90. Een pas op de plaats de komende weken zou dus goed uitkomen. Wachten is nog steeds de beste strategie, waarschijnlijk tot enige dagen voor de expiratie. Dan is bekend of de hele positie verkocht moet worden, of dat de verkochte call waarschijnlijk waardeloos af zal lopen en de gekochte call gewoon aangehouden kan worden.

Prosus

De callspread op het aandeel Prosus (optietip 198) staat op een mooie winst. De waarde is nu iets minder dan €4, terwijl de aankoopprijs €1,56 is. Voor mij is er nog geen reden om te verkopen. Er is nog ruim de tijd, want de expiratie is in maart. De komende weken en maanden wil ik verkoop pas overwegen als de waarde in de buurt of over de helft van de maximale waarde komt. Daarvoor zal het aandeel nog flink moeten stijgen. Nog even geduld dus.

Unibail-Rodamco-Westfield

De butterfly op het aandeel Unibail-Rodamco-Westfield (optietip 173) is ietsje meer waard geworden de laatste weken. Omdat de kans desondanks niet groot is dat de butterfly intrinsieke waarde gaat krijgen, probeer ik deze te verkopen voor €0,40. Als dat niet gaat, zal ik de komende dagen een bedrag van €0,35 proberen, en anders €0,30. Beter iets dan niets.

Blijf op de hoogte via Twitter: @HildoLaman)

Tussenstanden: (in €, doorgehaald is gesloten)

168. DAX butterfly 154
169. ASMI call calendar 695
170. AEX butterfly -113
171. AEX butterfly 1200
172. RND call 960
173. URW butterfly -174
174. AEX butterfly -170
175. AEX call calendar 665
176. AAI call 215
177. OCI call calendar -35
178. ASM butterfly 222
179. AEX butterfly 50
180. IWM call 379
181. AMG call 25
182. TKG callspread -68
183. ASL butterfly -136
184. DSM call calendar 164
185. AEX call butterfly -25
186. SLV call 183
187. WHV call 85
188. AEX butterfly -78
189. GLD callspread -54
190. DAX butterfly -65
191. AEX butterfly 4
192. HEI call calendar 202
193. QQQ butterfly -10
194. AEX butterfly 150
195. ASML butterfly 143
196. MT call calendar 73
197. DAX butterfly 30
198. PRX callspread 233
199. Besi call calendar 63
200. SPY butterfly 156
201. ASM butterfly 63
202. IWM calendar 68

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!