Updates

Aandelen Nederland

Signify

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DPA

Advies
aanmelden
Aandelen Nederland

WDP

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen

Actueel advies

Advies van de dag Jaap Barendregt, 18 nov 2020 11:57

Home Depot | Bouwmarkten hebben de wind in de rug

0 0 Leestijd ongeveer

Het aandeel Home Depot blijft aantrekkelijk. Sommige bedrijfstakken bloeien juist door corona. Zo ook de klusmarkt.

De corona-epidemie leidt ertoe dat mensen niet op vakantie kunnen en dat restaurant- en cafébezoek worden beperkt zo niet afgeschaft. Ook zitten Amerikanen thuis omdat er geen werk is. Met de extra koopkracht door de besparingen gaan velen hun huis opknappen met producten die Home Depot verkoopt. Dit resulteerde in het derde kwartaal in een omzetstijging bij dezelfde winkels van maar liefst ruim 24%, naar $33,5 mrd. Dat was flink veel hoger dan de 17% die de analisten hadden verwacht. Zowel het aantal transacties als de waarde van de gemiddelde transactie steeg.

De bouwmarkt wist de omzetstijging op te vangen door het voorraadbeheer te verbeteren en door de levertijden goed in de hand te houden. De klanttevredenheid liep ondanks de drukte zelfs op. De online-omzet steeg met 80% en daarvan werd ongeveer 60% via de winkels geleverd. Over negen maanden genomen steeg de omzet met 18%, tot $100 mrd. In de pre-coronaperiode was een stijging van 5% al naar tevredenheid.

Resultaten

Het operationeel resultaat (ebit) nam met 23% toe, naar $4,9 mrd. De kostenwinst door de hogere omzet compenseerde de extra kosten die corona noodzakelijk maakte en de extra investeringskosten om de groei bij te benen en verder te stimuleren. In de coronaperiode is voor circa $1,7 mrd aan extra beloningen uitbetaald, ook door het aantrekken van meer werknemers. Home Depot gaat verder de inspanningen van de werknemers hoger waarderen, Het bedrijf heeft besloten de tijdelijke wekelijkse bonus om te bouwen tot een permanente looncomponent. Dit leidt in de toekomst tot $1 mrd aan extra uitgaven op jaarbasis

Aandeel Home Depot blijft op kopen

De nettokwartaalwinst per aandeel nam met 26% toe, naar $3,20.Die over negen maanden steeg met 17%, tot $9,32. Home Depot wil vanwege corona geen cijferverwachtingen geven voor de rest van 2020 door trends door te trekken. Dat is een beetje flauw, want het management meldde wel dat de klanten ook in de nabije toekomst veel aandacht zullen blijven geven aan verbeteringen van hun huis. Het gaat dus ook in de komende tijd wel goed met Home Depot. Bij een k/w van 23 handhaaf ik daarom het koopadvies.

negenmaandscijfers
In $ mrd 2020/21 2019/20
Omzet 99,8 84,4
Operationeel resultaat 14,2 12,4
Nettowinst 10,0 8,8

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!