Updates

Aandelen Internationaal

Enel

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Total

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Jaap Barendregt, 19 aug 2020 09:34

Walmart realiseert sterke omzetgroei

0 0 Leestijd ongeveer

Ook in het tweede kwartaal heeft Walmart geprofiteerd van een corona-effect, zij het dat de groei iets achter bleef bij die in het eerste kwartaal. De internetverkopen explodeerden.

Was in de eerste drie maanden van dit jaar de omzet bij Walmart door corona al met 8,6% gestegen, in het tweede kwartaal kwam daar een groei van 5,6% overheen, naar $138 mrd. Het was te verwachten dat de groei van de eerste drie maanden, door het hamstereffect van midden maart en de besteding van de regeringssubsidies van midden april, in het tweede kwartaal niet geëvenaard zou worden. 5,6% blijft echter een mooi groeicijfer waar beleggers enthousiast van werden.

Zonder wisselkoerseffecten zou de groei 7,5% zijn geweest. Walmart US, dat tweederde van de omzet uitmaakt, groeide het snelst, met 9,5%. Internationaal had het bedrijf te maken met tijdelijk verplichte winkelsluitingen alsmede het effect van een zwakker wordende dollar. De buitenlandse omzet daalde er met 6,8% door. Zonder wisselkoerseffect zou dat een plus van 1,6% zijn geweest.

Internetverkopen bij Walmart

Het bedrijf weet vooral in de VS steeds meer via het internet te verkopen, waarbij soms de spullen thuis worden gebracht, soms op speciale afhaalpunten worden afgeleverd of anders in de winkels kunnen worden opgehaald. De internetverkopen stegen met 97% en maken nu meer dan 10% van de omzet van Walmart US uit. Met die 97% overtrof het bedrijf de stijging van 74% van het eerste kwartaal  Daarmee kan gezegd worden dat de internetverkopen, hoewel ze nog een beperkt deel van de omzet uitmaken, vooral door corona nu toch echt op gang zijn gekomen. Ze zijn overigens nog wel verlieslatend. Walmart rapporteerde voor het buitenland niet de internetverkopen.

Resultaat, winst en advies

Ondanks kosten als gevolg van anticoronamaatregelen – hygièneverbetering, hogere beloningen, meer werknemers en tijdelijke sluitingen in het buitenland – steeg de algehele operationele marge van 4,28 naar 4,40%. De klanten kochten duurdere producten en er werd minder afgeprijsd. Het operationele inkomen steeg door de omzet- en de margegroei met 8,5%, tot $6,1 mrd. De nettowinst steeg met 79%, naar $6,5 mrd, maar daar zat een boekwinst bij. Wordt dit effect uit de cijfers gehaald, dan steeg de nettowinst per aandeel met een beperktere 5,7%, tot $1,56. Bij een k/w van 27 blijf ik met die groei bij mijn houdadvies.

Tweedekwartaalcijfers Walmart
In mrd $ 2020 2019
Omzet 137,7 130,4
Operationeel resultaat (ebit) 6,1 5,6
Aangepaste nettowinst per aandeel (in $) 1,56 1,27

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!