Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden

Actueel advies

Advies Jaap Barendregt, 19 mei 15:48

Walmart | Strategische positie in coronatijd

0 0 Leestijd ongeveer

Net als Ahold Delhaize heeft Walmart door de komst van corona de omzet stevig zien stijgen. Ook de kosten namen flink toe. Die kosten blijven in de rest van 2020, maar de omzet zal minder gaan stijgen.

De Amerikaanse winkelketen zag door corona de kwartaalomzet van vooral voedsel, papierwaren, huishoudelijke producten, farmaceutica, elektronica, sportartikelen, speelgoed en gamingproducten stijgen. De totale omzet steeg met 8,6% naar $134,6 mrd. Walmart US, met 66% van de omzet de belangrijkste tak, verhoogde de omzet in dezelfde winkels met 10%. Daarvan maakten de online verkopen 39 procentpunt uit; zij stegen met 74%. De algehele omzettoename gebeurde in fasen; bij het hamsteren (midden maart) en bij de besteding van de regeringssubsidies (midden april).

Verwachtingen ingetrokken

Er waren ook extra kosten door hogere beloningen, extra werknemers, hygiënemaatregelen en charitas. Het operationele resultaat steeg daardoor met ‘slechts’ 5,6% tot $5,2 mrd en de nettowinst met 4,3% naar $4,1 mrd. Walmart vindt de toekomst te onzeker en heeft de financiële verwachtingen voor het jaar ingetrokken. De omzet komt, denk ik, licht onder druk te staan, maar de kosten blijven hoger. Ik blijf bij een k/w van 24,8 bij ‘houden.’

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!