Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
houden
Actueel Hildo Laman, 20 jul 2020 10:39

Beurzen Vandaag | Cijfers Philips en geruzie bij GrandVision

0 0 Leestijd ongeveer

De beurzen openen de week met verliezen. Met name Grandvision staat flink lager door ruzie met Essilor, Philips staat hoger door meevallende vooruitzichten en de Grafiek van de Dag is voor zilver (en goud).  

NL | PHILIPS

De AEX stond om half tien op 570 punten, een verlies van 0,7%. De uitblinker van de dag is Philips, dat  vanmorgen zijn kwartaalrapport heeft gepubliceerd.

Philips heeft baat bij meer vraag naar CT-scanners en beademingsapparatuur, maar op andere terreinen is de omzet lager door de corona-uitbraak. In het tweede kwartaal liep de omzet met 5,9% terug en de winst met 14,6%. In de tweede helft van dit jaar verwacht Philips weer te groeien, waardoor voor het hele jaar de omzet iets hoger kan uitkomen dan vorig jaar. Het aandeel stond om half tien 3,2% hoger.

Ruzie Grandvision

De relatie tussen het bestuur van GrandVision en dat van de toekomstige eigenaar Essilor is niet al te best. Essilor daagt GrandVision voor de rechter omdat het bedrijf vindt dat het te weinig informatie krijgt over de coronamaatregelen van GrandVision. Deze ruzie zal de twijfel bij beleggers over het doorgaan van de overname aanwakkeren. Het aandeel stond om half tien ruim 6% lager.

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

EUR | ENGIE

De Eurostoxx50-index stond na een half uur handel 0,7% lager, op een stand van 3341 punten. Engie gaat een afsplitsing van energie-services onderzoeken. Dit onderdeel zou verkocht kunnen worden, maar een beursgang behoort ook tot de mogelijkheden.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Philips +3,2%
 • Engie +0,4%
 • SAP +0,1%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur

 • AB InBev -2,3%
 • Daimler -2,3%
 • Enel -2,0%

VS | NETFLIX

De Dow Jones sloot vrijdag met een verliesje van 0,2%, op 26.672 punten. De S&P500 sloot wel af met een plus, 0,3%, op 3225 punten. In deze laatste index was Netflix de grootste verliezer, met een min van meer dan 6%. Het mediabedrijf presenteerde vrijdag de cijfers. Het verwachte aantal nieuwe abonnees in het net begonnen derde kwartaal viel beleggers en analisten tegen.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Cisco +2,1%
 • Pfizer +1,8%
 • Intel +1,5%

Grootste dalers Dow Jones:

 • JPMorgan Chase & Co -1,9%
 • Exxon Mobil -1,7%
 • Boeing -1,7%

GRAFIEK VAN DE DAG

Terwijl de goudprijs nu al weer een paar jaar stijgende is, was de prijs van zilver tot voor kort niet vooruit te branden. Afgelopen maart kostte een troy ounce zilver even $12, de laagste prijs in ruim elf jaar tijd. Maar de laatste paar maanden is de prijs omhoog geschoten naar meer dan $19. Goud is in die periode ook wel gestegen, maar veel minder hard dan zilver. Op de Amerikaanse futuresmarkt werd er de laatste weken veel levering geëist van fysiek zilver. Vaak worden futurescontracten voor de einddatum gesloten, en wordt er geen levering gevraagd. De motieven van de futurekopers zijn niet duidelijk. Maar ze zullen de zilverstaven niet willen hebben omdat zilver zo mooi in de vitrine staat.

AGENDA

Dinsdag 21 juli:

Randstad, cijfers tweede kwartaal

Wereldhave, cijfers tweede kwartaal

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.