Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
houden

Credit Suisse | De grootste aandelenposities van duurzame beleggingsfondsen

0 0 Leestijd ongeveer

Credit Suisse onderzocht in welke aandelen duurzame beleggingsfondsen investeren en zouden moeten investeren.

Ondanks het lastige jaar voor de aandelenmarkten wint duurzaam beleggen nog steeds aan populariteit, constateert Credit Suisse. Volgens de bank hebben duurzame beleggingsfondsen gedurende iedere maand van dit jaar een veel hogere netto-instroom aan vermogen gezien dan ‘gewone’ beleggingsfondsen. Dat is een voortzetting van de trend die al enkele jaren in zowel Europa als de VS zichtbaar is.

Ook zijn de prestaties van de duurzame fondsen goed. Zo’n 68% van de – wereldwijd – beleggende duurzame fondsen heeft over de afgelopen twaalf maanden de MSCI All Country World Index verslagen, berekende Credit Suisse. Ook in de lastige maanden februari en maart van dit jaar presteerden de duurzame fondsen beter dan de wereldwijde index.

Farma en tech

Om meer inzicht te krijgen in de prestaties bestudeerde de bank de samenstelling van ruim honderd duurzame beleggingsfondsen. Credit Suisse maakte een lijst van aandelen die het meest in de top-10 van grootste posities van de duurzame fondsen voorkomen. Vooral aandelen uit de sectoren Farma en Technologie zijn gewild. Microsoft, Alphabet, Apple, Thermo Fisher Scientific en Johnson & Johnson zijn populair onder de beheerders van duurzame beleggingsfondsen.

Europa telt minder prominenten technologiebedrijven, op ASML en SAP na, die dan ook tot de populaire duurzame aandelen behoren. Daarnaast vond Credit Suisse vooral farma-aandelen als Roche, Novo Nordisk, Novartis, AstraZeneca en Sanofi onder de tien grootste beleggingen van duurzame fondsen terug. Andere populaire Europese aandelen in dit segment zijn Unilever, Vestas, Danone en nutsbedrijf Ørsted.

Over het hoofd gezien

Duurzame beleggingsfondsen zien echter ook een aantal aandelen met een hoge duurzaamheidsscore over het hoofd, stelt Credit Suisse vast. Onder meer Amerikaanse aandelen als Home Depot, Walmart, Adobe, CVS Health en Applied Materials zijn nauwelijks te vinden onder de tien grootste posities van duurzame beleggingsfondsen. Dat geldt ook voor Europese aandelen als Air Liquide, Lonza, Prudential en Wolters Kluwer. Stuk voor stuk aantrekkelijke en koopwaardige aandelen, ook zonder hun hoge duurzaamheidsscore.

Credit Suisse attendeert de duurzame fondsbeheerders ook op een aantal aandelen die nu nog niet de hoogste duurzaamheidsscore hebben, maar die daar wel goed naar op weg zijn. De bank noemt Netflix, Charter Communications en Tecan – dat deel uitmaakt van de Dividendportefeuille – als voorbeelden van dit soort bedrijven. Deze aandelen staan ook allemaal op de kooplijst van Credit Suisse.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.