Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Advies Jaap Barendregt, 19 mei 17:07

Home Depot | Veel coronakosten

0 0 Leestijd ongeveer

De bouwmarktketen wist de omzet ruim te verhogen, maar door het coronavirus moesten ook extra kosten gemaakt worden, waardoor de nettowinst daalde.

Verwacht kon worden dat veel Amerikanen de coronaperiode zouden benutten om te klussen. Dat bleek ook uit de 7% hogere kwartaalomzet, naar $28,3 mrd, terwijl het aantal klanten dat tegelijkertijd in de winkel mocht zijn was beperkt. Maar het bedrijf maakte tevens 18% hogere kosten door extra loon en veiligheidsmaatregelen.

Het operationeel resultaat daalde daardoor met 9% tot $3,3 mrd en de nettowinst met 11% naar $2,2 mrd. Home Depot vindt het vervolg van 2020 te onzeker om de eerder uitgesproken verwachtingen te handhaven. De kwartaalcijfers vielen dit keer tegen, maar ik handhaaf bij een k/w van 23,7 toch het koopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!