Updates

Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Jaap Barendregt, 26 feb 14:29

Home Depot verrast met hoge groei

0 0 Leestijd ongeveer

Home Depot is een succesverhaal met continue groei. Toch bracht 2019 wat negatieve verrassingen, waardoor in november de groeiverwachtingen naar beneden werden bijgesteld. De vierdekwartaalcijfers vormen een mooi evaluatiemoment.

De berichtgeving van bouwmarktketen Home Depot bevatte een positieve verrassing. Over het vierde kwartaal van 2019 kwam de vergelijkbare omzet (de omzet bij dezelfde winkels als een jaar geleden) uit op 5,2%. Dat is hoger dan de verwachting van 4,7% en een stuk hoger dan de 3,6% uit het derde kwartaal van 2019 en de 3,1% uit het vierde kwartaal van 2018.  De derdekwartaalcijfers waren nog wel gedrukt door lagere houtprijzen en omzetdruk als gevolg van het investeringsprogramma ten aanzien van voorraadbeheer en e-commerce.

Het bedrijf toonde zich tevreden over de implementatie van het meerjarige strategische programma. Over het hele jaar kwam de vergelijkbare omzetgroei uit op 3,5%, conform de in het derde kwartaal naar beneden gebrachte verwachting. De gerapporteerde omzet bedroeg $110,2 mrd. Dat was een toename van 1,9%. Voor 2020 verwacht het bedrijf een iets hogere omzetstijging: 3,5 tot 4,0%.

Resultaat en advies

Beleggers reageerden enthousiast op de cijfers. De aanvankelijke koersstijging werd echter teniet gedaan door de sterke verslechtering van het beurssentiment als gevolg van het coronavirus. Overigens zijn er bij de kostenontwikkeling wel wat kritische kanttekeningen te plaatsen. Door de hogere inkoop-, verkoop- marketing- en personeelskosten steeg het operationeel resultaat met 2% naar $15,8 mrd. De operationele marge kwam daarmee uit op 14,37%. De nettowinst steeg met 1,1%, tot $11,2 mrd, en de winst per aandeel met 5,3% tot $10,25. Dat was $0,18 hoger dan analisten hadden verwacht.

De kosten van het strategisch plan blijven druk uitoefenen op het operationeel resultaat en de nettowinst. Voor 2020 verwacht het bedrijf een marge te behalen van 14,0%. Bij een aandeleninkoopprogramma van $5 mrd en die marge verwacht Home Depot een nettowinst per aandeel  te realiseren van $10,45. Gezien de goede groeihistorie van het bedrijf is dat net voldoende om bij een k/w van 22,5 het koopadvies te handhaven.

JAARCIJFERS
In $ mrd2019/202018/19
Omzet          110,2          108,2
Operationeel resultaat            15,8            15,5
Nettowinst per aandeel (in $)$10,25$9,73

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!