Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Actueel Hildo Laman, 18 mei 10:40

Beurzen Vandaag | Handelsoorlog en B&S flink hoger

0 0 Leestijd ongeveer

De beurzen openen deze week hoger. B&S Group kwam met een update over het eerste kwartaal, Fresenius is volgens analisten een koopje en de handelsoorlog tussen de VS en China laait weer eens op. 

NEDERLAND 

De AEX stond om 09.30 uur op 509 punten, een winst van 1,9%. Het cijferseizoen loopt ten einde. B&S Group heeft vanochtend nog een update gegeven en meldde een omzetdaling over het eerste kwartaal van 5,3%. De vooruitzichten voor het tweede kwartaal zijn erger: er wordt een volumedaling verwacht van 25 tot 35%. De levering aan cruiseschepen in Europa is vanaf midden maart volledig stilgevallen. Beleggers hadden kennelijk erger verwacht: het aandeel opende flink hoger, na een half uur handel was de winst ongeveer 7%.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur: 

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur: 

EUROPA 

De Eurostoxx50-index stond om 09.30 uur op een plus van 2,1%, bij een stand van 2830 punten. De analisten van Berenberg hebben het koopadvies op Fresenius SE & Co herhaald. Volgens Berenberg is de k/w veel te laag: op basis van de verwachte winst van 2021 is de k/w ongeveer 10. Het koersdoel is €59,50, de koers op het moment van schrijven is ongeveer €40.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur: 

 • Total +4,9%
 • CRH +4,4%
 • Société Générale +4,1%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur: 

 • ENI -1,4%
 • Sanofi -0,3%

VERENIGDE STATEN 

De Amerikaanse beurs is afgelopen vrijdag iets hoger geëindigd. De Dow Jones sloot de handelsdag af op 23.685 punten, een winst van 0,3%. De S&P 500 deed het met een winst van 0,3% iets beter, en noteerde een slotstand van 2864 punten. De handelsoorlog tussen de VS en China is weer opgelaaid. De VS zou de verkoop van chips aan Huawei gaan verbieden waarvoor gebruik is gemaakt van Amerikaanse technologie, ook al is het gedeeltelijk. Dat betekent voor veel chipfabrikanten, ook niet-Amerikaanse makers, dat ze geen chips aan Huawei mogen verkopen, omdat er bijvoorbeeld Amerikaanse software gebruikt wordt, of een Amerikaanse chipmachine.

Grootste stijgers Dow Jones: 

 • Walt Disney +3,0%
 • Home Depot +2,1%
 • Walmart +2,0%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Boeing -2,1%
 • American Express -1,9%
 • JPMorgan Chase -1,9

AGENDA

Dinsdag 19 mei:

13:00, Walmart, resultaten eerste kwartaal

GRAFIEK

De aandelen van de meeste oliebedrijven staan op lage niveaus. Een opvallende uitzondering is het Saudische aandeel Aramco, het grootste oliebedrijf ter wereld. Dit aandeel staat zelfs boven de introductiekoers van 32 riyal (11 december 2019), al is het niet veel. Een van de verklaringen voor de opvallend sterke koers is het feit dat maar 1,5% van de aandelen vrij verhandelbaar zijn. Het aanbod is dus heel klein. Dat kan een grote rol spelen in de prijsvorming.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.