Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Analisten Stephen Hendriks, 16 mei 08:59

Credit Suisse | Unilever te goedkoop

0 0 Leestijd ongeveer

Volgens Credit Suisse is de onderwaardering van Unilever ten opzichte van Nestlé of Procter & Gamble onterecht.

Credit Suisse heeft een uitgesproken positieve visie op Unilever. Volgens de bank zijn beleggers vooral bezorgd over de blootstelling van Unilever aan opkomende landen. Daarnaast wordt gevreesd voor een daling van de winstmarge, een gevolg van noodzakelijke investeringen om de concurrentiepositie te verbeteren.

Hogere marges

Credit Suisse deelt die zorgen niet. Volgens de bank is alleen de concurrentiepositie in ontwikkelde landen wat zwakker geworden, maar is dat probleem zonder grote investeringen op te lossen. De blootstelling aan opkomende landen – zo’n 60% van de omzet – ziet de bank juist als een positief punt, aangezien Unilever daar hogere marges behaalt.

Het aandeel noteert op basis van de winsttaxatie van Credit Suisse tegen een koers-winstverhouding van 16,5 voor 2021. Dat is niet alleen lager dan het tienjarig gemiddelde van 18, maar ook lager dan de waardering van Nestlé (22,5) en Procter & Gamble (21,5). Het advies voor Unilever blijft dan ook ‘kopen’ bij een koersdoel van €54.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.