Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Actueel Hildo Laman, 4 mei 10:36

Beurzen Vandaag | AEX opent onder de 500, cijfers PostNL

0 0 Leestijd ongeveer

Aandelenmarkten openen lager, PostNL presenteert de kwartaalresultaten en voor Besi en Kiadis worden de koersdoelen verhoogd.

NEDERLAND 

De AEX stond na een half uur handel op 492 punten, een verlies van 4,1%. De angst over een oplaaiende ruzie tussen de VS en China maakt beleggers voorzichtig (zie Verenigde Staten hieronder).

PostNL heeft de cijfers over het eerste kwartaal gepresenteerd. De omzet is gestegen, maar er werd wel verlies gemaakt. Het bedrijf heeft de outlook voor het hele jaar, een ebit van €110 mln tot €130 mln, herhaald, maar heeft wel gewaarschuwd dat de gevolgen van het coronavirus mogelijk roet in het eten kunnen gooien.

De analisten van Jefferies hebben het koersdoel van Kiadis verhoogd van €1,50 naar €2,00, overigens zonder het houdadvies te wijzigen. Berenberg heeft het koersdoel van Besi verhoogd van €33 naar €44. Het advies blijft ‘kopen’.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur: 

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur: 

EUROPA 

De Eurostoxx 50-index stond om half tien op 2835 punten, een verlies van 3,2%.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur: 

  • Telefónica +2,1%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur: 

  • Daimler  -6,2%
  • BBVA -5,8%
  • AB InBev -5,8%

VERENIGDE STATEN 

De Dow Jones sloot vrijdag op 23.724 punten, een verlies van 2,6%. De S&P500 verloor 2,8% en sloot op 2831 punten. Het bericht dat de Amerikaanse overheid onderzoekt of het coronavirus afkomstig is van een Chinees laboratorium lijkt de aanleiding voor de daling te zijn. De angst is dat de relatie tussen de VS en China hierdoor zal verslechteren. Maar wat ook zal hebben meegespeeld is de snelle stijging van aandelenmarkten in april. Het was de beste maand in 33 jaar, en dat zal veel beleggers hebben verleid om op de verkoopknop te drukken.

Grootste stijgers Dow Jones: 

  • Walmart +1,1%

Grootste dalers Dow Jones:

  • Dow -7,5%
  • ExxonMobil -7,2%
  • Boeing -5,4%

GRAFIEK VAN DE DAG

De dalingen van de grote indices wereldwijd zijn aanzienlijk geweest, maar de verschillen tussen sectoren zijn groot. Alles wat met reizen te maken heeft staat fors lager. Aandelen van luchtvaartmaatschappijen, hotels en cruisemaatschappijen zijn vaak met 50% of meer gezakt. Dat is te zien aan de S&P1200 Global Hotels, Resorts & Cruise Lines Index. Deze is meer dan de helft van de waarde kwijtgeraakt sinds begin dit jaar. Het contrast met de grote Nasdaq100-index is groot. Deze staat na de daling van afgelopen vrijdag op een minieme min van nog geen procent sinds 1 januari.

AGENDA

Dinsdag 5 mei:

AMG, eerstekwartaalcijfers

Kendrion, eerstekwartaalcijfers

GrandVision, trading update

Philips, ex-dividend

Acomo, ex-dividend

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.