Updates

Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Exxon Mobil

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Total

Advies
houden
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
houden
image description
Aandelen Nederland, Peter Schutte

PostNL

PostNL (www.postnl.nl) is actief in de logistieke sector, mag zich marktleider noemen in post in Nederland en is een van de grootste spelers in pakketten in de Benelux. Tevens heeft het post- en pakket netwerken in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië.

PostNL verkreeg eind mei 2011 een separate beursnotering toen het tezamen met TNT Express werd afgesplitst van TNT NV. Het fonds werd in de markt gezet als dividendaandeel, maar zo robuust bleken de inkomsten niet te zijn. Door hoge pensioenlasten als gevolg van de gedaalde rente, afwaarderingen op het bij de splitsing meegekregen belang van 29,9% in TNT Express en hoge reorganisatielasten om de flinke daling in de binnenlandse postvolumes te compenseren, werden flinke verliezen geleden. Hierdoor kwam het eigen vermogen onder de nulgrens en is er sinds de tweede helft van 2012 geen dividend meer uitgekeerd. PostNL moet de eigen markt ook steeds meer opengooien voor concurrenten als Sandd. Buitenlandse spelers zouden een betere bescherming genieten tegen concurrentie, zo beweert ceo Herna Verhagen.

Al deze ontwikkelingen nopen PostNL ertoe het mes verder in de organisatie te zetten. Dit leidde onlangs tot een teleurstellende winstprognose voor 2016 en daarbij heeft het bedrijf ook de doelstelling losgelaten om over 2016 weer dividend te gaan betalen.

Strategisch ligt de focus op een verdere groei in de door e-commerce wel groeiende pakketdienst, alsmede op de internationale activiteiten. E-commerce wordt steeds internationaler en daar wil PostNL een graantje van meepikken. Pakketbezorging vergt stevige investeringen in netwerken, maar zal vanaf 2016 hogere marges moeten gaan opleveren dan de traditionele postdivisie.

PostNl

laatste advies

Koersverloop

Koersinformatie

Koerswijzer

Artikelen

Afbeelding bij artikel ForFarmers moet het hebben van overnames
AdviesJeroen Boogaard, 24 sep 11:06

ForFarmers moet het hebben van overnames

De stagnerende vleesconsumptie en krimpende veestapels beperken het autonome groeipotentieel van ForFarmers. Als Europees marktleider kan het bedrijf echter als consolidator in de nog zeer gefragmenteerde veevoederindustrie optreden.

0 0
Afbeelding bij artikel Flop van de week: Ahold Delhaize
AdviesJaap Barendregt, 20 sep 12:30

Flop van de week: Ahold Delhaize

Op 23 juni 2017 gaf ik een verkoopadvies voor Ahold Delhaize. Dat leek aanvankelijk een goede tip, want eind augustus stond het aandeel op -12%. Daarna hebben de beleggers echter de onzekerheid van zich afgeschut en is de aandelenkoers gaan stijgen. Ik heb het verkoopadvies echter nog verschillende malen herhaald.

0 0