Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Jaap Barendregt, 22 apr 10:35

Procter & Gamble maakt schone winst

0 0 Leestijd ongeveer

Het Amerikaanse thuis- en persoonlijke verzorgingsbedrijf Procter & Gamble profiteert door zijn productmix van corona.

Drie divisies van Procter & Gamble maken producten die in het huidige tijdperk gewild zijn. Het gaat onder meer om mondverzorging (Health Care), schoonmaakmiddelen (Fabric & Home) en om papierwaren voor de hygiënische verzorging (Baby, Feminine & Family Care). De divisies ervaarden in de coronacrisis een hamsterwoede.

Die hamsterwoede resulteerde bij de drie divisies in een autonome omzetstijging van respectievelijk 9, 10 en 7%. De gerapporteerde totaalomzet steeg met van 5%, naar $ 17,2 mrd. De divisies Beauty en Grooming drukten de groei. Door een grotere kostenefficiency nam het operationeel resultaat met 7% toe, tot $3,5 mrd. De nettowinst groeide met 6%, naar $2,9 mrd.

Advies voor Procter & Gamble

Dit derde kwartaal was exceptioneel door de hamsterwoede. Het bedrijf verwacht voor het hele jaar een omzettoename van 3-4%. Procter & Gamble is terecht voorzichtig vanwege een verwachte duurdere dollar en de huidige lockdowns. Na drie kwartalen staat de omzet op +5%. Ik heb een koopadvies voor het aandeel staan en ben daar bij een k/w van 24,3 tevreden mee.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!