Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen

Actueel advies

Advieswijziging | Heineken staat onder grote druk

0 0 Leestijd ongeveer

De kwartaalomzet van Heineken daalde licht; de lagere afzet door de horecasluiting woog zwaarder dan het hogere thuisgebruik van licht- en non-alcoholische drank.

Heineken verkocht in het kwartaal 2,1% minder drank en in maart zelfs 14%. Dus steeg het volume in januari en februari gemiddeld met 4%. Over heel 2019 was dat 3,1%. In het lopende kwartaal zullen de cijfers veel slechter zijn. De horeca blijft dicht, festivals gaan niet door en er zijn in sommige landen brouwerijen gesloten, wat tot schaarste bij de verkoop kan leiden.

Voorzichtigheid geboden

De sector behoort tot de zwaarder getroffene. Dat noopt tot voorzichtigheid in mijn advies, temeer daar bedrijven in andere sectoren beter presteren en dus uit rendementsoverwegingen de voorkeur verdienen. Ik ga voor de brouwer voorlopig van ‘kopen’ naar ‘verkopen’ en haal het aandeel uit de Offensieve portefeuille.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!