Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Jaap Barendregt, 20 apr 11:23

Groeibedrijf LVMH lijdt zwaar maar blijft interessant

0 0 Leestijd ongeveer

De sluiting van winkels weegt zwaar op de eetstekwartaalomzet van het Franse LVMH. Dat merkte het bedrijf in de retailverkopen die sterk afhankelijk zijn van het toerisme.

Het Franse luxeconsumptiebedrijf meldde voor het eerste kwartaal een daling van de autonome omzet van 17%. De gewone omzetdaling was 15%, naar €10,6 mrd. Daarbij vormde de divisie Selective Retailing, die sterk afhankelijk is van het toerisme, een uitschieter. De autonome omzet daalde er door de sluitingen met maar liefst 26%, naar €2,6 mrd. Aangezien deze divisie 28% van de totale omzet van LVMH uitmaakt, hakt dit er stevig in. De divisie is verantwoordelijk geweest voor bijna de helft van de omzetdaling. Het gaat bij Selective Retailing om retailzaken van LVMH. Die bevinden zich onder meer op toeristenpunten zoals op vliegvelden of zelfs op cruiseschepen. Zowel het vliegverkeer als de vakantievaart ligt stil. De verkooppunten sloten het eerst in China (vanaf januari). Vanaf begin maart volgden de winkels in West-Europa en die in Noord-Amerika gingen eind maart dicht.

Andere divisies

Ook de divisie Horloges en Juwelen zag de omzet flink wegzakken. Autonoom daalde deze eveneens met 26%, naar €0,8 mrd. De divisie is met een omzetaandeel van 8% echter de kleinste. De divisies Wijnen & Sterke drank, Mode & Leerproducten en Parfums & Cosmetica konden profiteren van sterk aantrekkende onlineverkopen. Die werden overigens niet gekwantificeerd. De eerstgenoemde divisie kende een autonome omzetdaling van 14%, tot €1,2 mrd. Bij Parfums & Cosmetica was sprake van een autonome verlaging van 19%, naar €1,4 mrd en bij Mode & Leerproducten nam de autonome omzet met 10% af, tot €4,6 mrd.

Toekomst en advies.

In China gaan de winkels nu weer geleidelijk open. Europa en Noord-Amerika volgen later. Ook de productielocaties van LVMH zullen weer geleidelijk op gang komen. Voor het tweede kwartaal moet dus eveneens op een omzetdaling gerekend worden en dat kan ook nog verwacht worden van het derde kwartaal. Ik houd bij mijn schattingen dus rekening met een flink lagere omzet over het hele jaar. Voor de nettowinst over heel 2020 betekent dat volgens mij een daling van 10%, naar €13,00. Dat levert een k/w van 26,4 op. LVMH is echter een groeibedrijf en mijn advies geldt voor een jaar. Na het derde kwartaal van 2020 volgt een stevig herstel. Bij een k/w van 26,4 blijf ik daarom ondanks een dividendverlaging (zie tabel) bij ‘kopen.’

Kwartaalomzet- en dividendcijfers
20202019
Omzet (in mrd €)10,59612,538
Interim dividend (in €)         2,20         2,00
Slotdividend (in €)         2,60         4,00

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!