Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Actueel Hildo Laman, 20 apr 10:54

Beurzen Vandaag: Resultaten Philips en IMCD, weer strop ABN Amro

0 0 Leestijd ongeveer

In Beurzen Vandaag: Philips en IMCD presenteren kwartaalcijfers, ABN Amro verliest mogelijk geld door een failliete handelaar in olie en AMG trekt de verwachting in.

NEDERLAND 

De AEX-index stond na een half uur handel op 509 punten, een winst van 0,6%. Verschillende Nederlandse bedrijven kwamen met nieuws. Zo heeft Philips de cijfers over het eerste kwartaal gepresenteerd. De omzet was min of meer gelijk als een jaar geleden, maar de winst lag wel lager. Zoals zoveel bedrijven trekt Philips de verwachting voor het hele jaar in. Er is veel meer vraag naar beademingsapparatuur, maar naar andere ziekenhuisapparatuur is op dit moment minder vraag.

Ook IMCD heeft de kwartaalresultaten gepubliceerd: de omzet is met 6% toegenomen, de winst steeg met 13%. IMCD spreekt eveneens van onvoorspelbaarheid voor dit jaar vanwege de gevolgen van corona.

AMG heeft de verwachting voor 2020 ingetrokken. Het bedrijf ziet door de coronacrisis te veel onzekerheid bij klanten, waardoor het moeilijk voorspellen is. Het bedrijf zegt wel voldoende liquide middelen te hebben. De kwartaalresultaten worden op 6 mei gepresenteerd.

Volgens Bloomberg heeft ABN Amro een claim ingediend bij een oliehandelaar uit Singapore die failliet is gegaan door de crash van de olieprijs. De handelaar zou in totaal ongeveer $4 mrd geleend hebben bij twintig banken, waaronder ABN. De grootste schuldeiser is HSBC volgens Bloomberg, met $600 mln verstrekt krediet.

Het aandeel PostNL beleeft een positieve opening van de week. De analisten van ABN Amro hebben het advies op dit aandeel verhoogd naar ‘kopen’, wat een winst van ruim 4% opleverde. ABN heeft het koersdoel voor PostNL gezet op €1,50.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur: 

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur: 

EUROPA 

De Eurostoxx 50-index stond om half tien op 2899 punten, een winst van 0,4%. Er waren vanochtend opnieuw verschillende dividendverlagingen en annuleringen: EssilorLuxottica, dat GrandVision naar verwachting dit jaar zal overnemen, heeft het dividendvoorstel ingetrokken. Als de omstandigheden het toelaten, zal er later dit jaar een speciaal dividend uitgekeerd worden. Telecombedrijf Orange verlaagt het dividend met een derde.

Het Franse mediabedrijf Vivendi kwam met kwartaalcijfers. De omzet was hoger dan verwacht, en het dividend wordt gewoon uitgekeerd. Morgen gaat het aandeel ex-dividend, aandeelhouders krijgen €0,60 per aandeel.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur: 

 • Philips +4,4%
 • Vivendi +3,5%
 • Unilever +2,4%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur: 

 • Vinci -2,2%
 • Total -1,6%
 • Orange -1,3%

VERENIGDE STATEN 

De Dow Jones Industrial-index sloot vrijdag met een winst van 3,0% op 24.242 punten. De S&P won 2,7%, met een slot op 2875 punten. Het enthousiasme werd aangewakkerd door een positieve geluiden over een medicijn tegen corona van Gilead en berichten dat in verschillende landen de quarantainemaatregelen versoepeld zullen worden. Het aandeel Boeing was vrijdag een grote uitblinker. Er werd positief gereageerd op het bericht dat de productie van vliegtuigen deze week hervat zal worden. Vanwege corona lag de productie stil.

Grootste stijgers Dow Jones: 

 • Boeing +14,7%
 • ExxonMobil +10,4%
 • JPMorgan Chase +9,0%

Grootste dalers Dow Jones: 

 • UnitedHealth -2,6%
 • Apple -1,4%
 • Intel -0,7%

 

AGENDA 

Maandag 20 april:

22:00 IBM, resultaten eerste kwartaal

Dinsdag 21 april:

07:00 Flow Traders, resultaten eerste kwartaal

07:00 Vopak, resultaten eerste kwartaal en jaarvergadering

18:00 ASMI, resultaten eerste kwartaal

 

  

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.