Updates

Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
image description
Aandelen Nederland , Michiel Pekelharing

Gilead Sciences

Gilead SciencesGilead Sciences is binnen dertig jaar uitgegroeid tot het grootste biotechnologiebedrijf ter wereld. Het concern werd in 1987 opgericht en maakte nog geen vijf jaar later zijn debuut op de Amerikaanse Nasdaq.

De basis voor de groei van Gilead werd gelegd via een actieve overnamestrategie. Tussen 2005 en 2015 werden twaalf bedrijven ingelijfd. Het overgrote deel van de ruim twintig producten die Gilead tegenwoordig op de markt heeft is via dit soort aankopen in portefeuille gekomen. Een goed voorbeeld zijn de hepatitis C-bestrijders Sovaldi en Harvoni, die aanvankelijk in ontwikkeling waren bij het in 2011 ingelijfde Pharmasset. De middelen zijn goed voor jaarinkomsten van ruim $12,5 mrd in 2015. De toekomstige omzet in dit segment wordt sterk beïnvloed door de prijs en eventuele bijsluiters van een concurrerend middel van Merck dat begin 2016 op de markt verscheen.

De tweede belangrijke medicijnverzameling van Gilead zijn HIV- en AIDS-remmers. De eerste middelen verschenen vlak na 2000 op de markt en tussen 2016 en 2018 verlopen enkele belangrijke patenten. Twee middelen uit de pijplijn hebben al bijna het hele onderzoeksproces doorlopen en kunnen mogelijk de wegvallende inkomsten compenseren.

Gilead

laatste advies

Koersverloop

Artikelen

Afbeelding bij artikel Gilead en Biogen zoeken groei-impuls
AdviesMichiel Pekelharing, 14 mei 2018 10:23

Gilead en Biogen zoeken groei-impuls

Grote biotechbedrijven Gilead en Biogen kampen met toenemende concurrentie voor hun stermedicijnen. Het gaat even duren voordat veelbelovende middelen die nu in de pijplijn zitten voor een nieuwe impuls kunnen zorgen.

0 0
Afbeelding bij artikel Gilead zakt toch verder weg
Technische AnalyseHarry Geels, 11 mei 2018 13:00

Gilead zakt toch verder weg

Wij herhaalden onlangs nog het koopadvies van Gilead Sciences. Ten onrechte, blijkt nu. Het aandeel zakte uit het stijgend trendkanaal en we verlagen het advies nu naar ‘houden’.

0 0
Afbeelding bij artikel Gilead vindt dubbele steun
Technische AnalyseHarry Geels, 23 mrt 2018 15:00

Gilead vindt dubbele steun

Dubbele steun: Gilead Sciences kreeg september vorig jaar een koopadvies toen de koers uit het (oude) dalende trendkanaal was gebroken. Overigens werd het aandeel toen niet direct gekocht, maar op het moment dat de koers terugzakte naar het dalende trendkanaal en daar keurig steun wist te vinden.

0 0