Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Opties Jeff Thijssen, 14 apr 17:37

Optietips VS: inspelen op herstel General Motors

0 0 Leestijd ongeveer

Door de coronacrisis moest General Motors de productie terugschroeven en overschakelen naar de productie van beademingsapparatuur. Na een flinke correctie lijkt het aandeel nu te herstellen.

Autofabrikanten hebben veel last van de coronacrisis. General Motors, bekend van de merken Chevrolet, Buick en Cadillac, is daarop geen uitzondering. De productie werd door de snelle verspreiding van het coronavirus voor een groot deel teruggeschroefd. Een gedeelte van de productiecapaciteit werd vervolgens ingezet voor de productie van beademingsapparatuur.

General Motors verloor door de coronacrisis in korte tijd 52% van haar beurswaarde. Het aandeel bereikte op 18 maart het dieptepunt van $16,80. Inmiddels is het aandeel echter begonnen aan een herstel. De beurskoers is opgelopen naar $23. Net als de gemiddelde analist, verwacht ik dat er nog meer in het vat zit. 15 van de 19 analisten die het aandeel volgen, geven op dit moment een koopadvies. Opvallend is dat geen enkele analist het aandeel op ‘verkopen’ heeft staan. Het gemiddelde koersdoel bedraagt $36,50. De koersdoelen liggen daarmee circa $13 boven de huidige beurskoers.

Doordat het lastig is te voorspellen hoe lang de coronacrisis gaat duren, neem ik een positie in waarbij ik zelfs een rendement kan behalen als de beurskoers de komende twee maanden met 15% zou dalen. Concreet gaat het om het schrijven van de GM mei20 20 put voor $1,00. Dit betekent dat ik de verplichting aan ga om gedurende de looptijd van 31 dagen 100 aandelen af te nemen tegen de uitoefenprijs van $20 per aandeel. De statistische kans op succes bedraagt bij opening 80%.

Geschreven putoptie General Motors
VerkoopGM mei20 20 put
Totaal te ontvangen premie$1,00
Contractgrootte100
Expiratiedatumvrijdag 15 mei 2020
Maximale winst$100
Maximaal verlies$1900*
*Bij faillissement General Motors

Updates

Telkens als een positie wordt gesloten, laat ik dit weten via Twitter @jeffthijssen. Op dit moment staan er nog posities open in US Steel, Shake Shack en SLV (zilver ETF).

US Steel en Shake Shack

De openstaande opties in US Steel en Shake Shack lopen aanstaande vrijdag af. Naar verwachting ga ik deze posities vanavond, en uiterlijk op woensdagavond doorrollen naar de maand mei of juni. Een update hierover zal ik delen via mijn twitter pagina.

Ford

De geschreven putoptie op Ford is op maandag gesloten, de gerealiseerde winst bedraagt circa 47%. De optie is teruggekocht tegen $0,57.

Euro/dollar-ETF FXE

Ook de geschreven putspread op de euro/dollar-ETF FXE is op maandag gesloten. De gerealiseerde winst bedraagt circa 45%. De combinatie is teruggekocht voor $0,70.

Deere & Co

De laatste sluitingstransactie die ik op maandag heb gedaan is de iron condor op Deere & Co. De optiecombinatie is gesloten tegen $2,90. Daarmee mochten we 20% van de ontvangen premie behouden.

Rendement

Op 2 juli ben ik van start gegaan met de rubriek Optietips VS. Het gemiddelde rendement van de optietips tegen de slotkoers van 6 april bedraagt 8,9%. Dit percentage is het gemiddelde rendement van alle optietips. In de berekening wordt geen rekening gehouden met de omvang van de ontvangen premies, die per tip verschillen. Hieronder worden de laatste vijftien transacties weergegeven:

 • De geschreven opties op US Steel staan nog open. (ongerealiseerd -78%)
 • De iron condor op de SPY S&P500 ETF is gesloten. (+46%)
 • De optiecombinatie op SPDR S&P Biotech ETF XBI is gesloten. (+31%)
 • De optiecombinatie op Uber is gesloten. (+44%)
 • De optiecombinatie op GLD is gesloten. (+25%)
 • De iron condor op UNH is gesloten. (+19%)
 • De driepoot op de Braziliaanse ETF EWZ is gesloten. (-56%)
 • De optiecombinatie op FXE (EUR.USD) is gesloten. (+35%)
 • De geschreven putspread op Apple is gesloten. (+30%)
 • De optiecombinatie op Shake Shack staat nog open. (ongerealiseerd -85%)
 • De optiecombinatie op de Zilver ETF SLV staat nog open. (ongerealiseerd -80%)
 • De geschreven put op Ford is gesloten. (+47%)
 • De geschreven putspread op FXE (EUR.USD) is gesloten. (+45%)
 • De geschreven put op Disney is gesloten. (+38%)
 • De iron condor op Deere & CO is gesloten. (+20%)

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!