Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Analisten Jaap Barendregt, 12 apr 09:00

M&G | Kansrijke sectoren in deze onzekere tijd

0 0 Leestijd ongeveer

De Britse vemogensbeheerder M&G heeft gekeken welke sectoren in de huidige crisis een beleggingskans bieden. Soms liggen de suggesties voor de hand en soms zijn ze verrassend. Zo noemt beleggingsstrateeg Randeep Somel de retailsector.

Supermarkten hebben de laatste jaren hun online bezorgactiviteiten opgebouwd. De coronacrisis zorgt ervoor dat hun bezorgdiensten nu goed van pas komen. Er wordt meer dan ooit online besteld omdat mensen liever niet naar de supermarkt gaan vanwege het besmettingsgevaar. Om dezelfde reden zien maaltijdbezorgers hun omzet toenemen.

Ook andere bezorgdiensten als Alibaba en Amazon gaan hun marktaandeel verhogen. De betalingsindustrie is een andere sector die kan groeien. Kasgeldbetaling wordt nu ontmoedigd en contactloos betalen aangemoedigd. Hiervan kunnen betalingsverwerkers als Paypal en creditcardbedrijven als Visa en Mastercard profiteren.

Gamen

Er zijn ook bedrijven die producten en systemen voor thuiswerken leveren. Gezien de toename van het aantal thuiswerkers zal hun omzet stijgen. M&G noemt Citrix Systems en Atlassian Corp, die software voor thuiswerkers leveren, en Microsoft met zijn Office 365-pakket. Nu is gebleken dat de mogelijkheden van thuiswerken groot zijn, zal dat ook in de toekomst populair blijven, zo denk Somel. Voorts denkt hij dat online gaming zal doorgroeien, met Electronic Arts dat spellen als FIFA, NFL, Apex legends en Sims aanbiedt, en Tencent, het grootste Chinese gamingbedrijf.

Gezondheidszorg

M&G kijkt ook wat verder in de toekomst en denkt dat bedrijven in de gezondheidszorg populairder zullen worden bij beleggers. Daarbij denkt Sorel meer specifiek aan de voedselveiligheid, gezondheidsscreenings en toegang tot betrouwbare vaccins. Hij noemt ThermoFisher Scietific en Perkinelmer. Zij produceren voor bedrijfssectoren als voeding en farma en hebben verbindingen met bedrijven en organisaties die zoeken naar vaccins tegen corona  en die medische testen leveren.

Luchtvaartsector

M&G noemt ook bedrijven die verwant zijn aan de luchtvaartsector als kanshebbers. De sector is cruciaal voor het economisch herstel en de economische groei en zal door overheden dus flink gesteund blijven worden. Rasheed Sorel beschouwt de huidige schok daarom als een goed moment om in de sector te beleggen, zeker als langetermijnrendement het oogmerk is. Het vliegverkeer in Azië begint weer op gang te komen en daardoor gaan ondernemingen als Safran Group, Rolls Royce en MTU Engines weer meer omzetten. Sorel noemt tot slot de bookingsites en verwacht dat deze de crisis wel zullen doorstaan.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.