Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Analisten Jaap Barendregt, 5 apr 08:59

Legal & General ziet verbetering in markt voor bedrijfsobligaties

0 0 Leestijd ongeveer

Bedrijfsobligaties zijn snel gedaald, maar het vertrouwen erin groeit weer volgens Legal & General.

De Britse pensioenbelegger Legal & General Investment Management (LGIM) denkt dat de bodem in de koersen van bedrijfsobligaties bijna is bereikt. LGIM geeft hiervoor twee oorzaken. De eerste is dat door de sterke koersval, die met 12% in maart bij investmentgrade-leningen wereldwijd ongeveer even groot was als in september en oktober 2008 samen, de waarderingen van de obligaties weer aantrekkelijker zijn.

Risico’s verkleind

De tweede is dat door het ingrijpen van de Fed de risico’s zijn verkleind. Doordat de Amerikaanse centrale bank zich heeft opgeworpen als mogelijk kopende partij, is er volgens LGIM een eind gekomen aan de liquiditeitsproblemen die de markt dreigden te verstikken. LGIM denkt overigens wel dat er nog koerseffecten kunnen optreden bij zwakke bedrijven als het virus later terugkomt of als verschillende staten door hun steunmaatregelen hun credit rating onder druk zien komen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.