Updates

Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

Corbion

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Signify

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Total

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ordina º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Advies Jaap Barendregt, 11 dec 2019 14:56

Strijd tussen Takeaway en Prosus om Just Eat duurt voort

0 0 Leestijd ongeveer

Beide in Nederland op de beurs genoteerde bedrijven zijn geïnteresseerd in de Britse maaltijdbesteller Just Eat. Dat gaat gepaard met een flink gevecht waarin de posities steeds opschuiven.

In augustus meldde Takeaway.com de interesse in Just Eat. Er werd een bod in aandelen gedaan waarbij de aandeelhouders van Just Eat de meerderheid in het fusiebedrijf zouden krijgen. Het management van Takeaway.com zou de leiding in het bestuur van het nieuwe bedrijf krijgen. Eind oktober meldde Prosus zich bij Just Eat met een kasbod van 710 pence per aandeel Just Eat.

Latere ontwikkelingen rond het bod van Takeaway.com

Begin november kwam Takeaway.com met het officiële biedingsbericht. Het bedrijf meldde op 11 december te willen inventariseren hoeveel aandeelhouders Just Eat akkoord waren gegaan met het bod. Takeaway stelde de acceptatiegrens op 75%, maar kan die grens verlagen. Op het moment van schrijven van dit artikel (11 december) is de uitslag nog niet bekend. Prosus verhoogde haar bod, naar 740 pence per aandeel Just Eat. Dat bij een acceptatiegrens van 50% plus één aandeel die op 27 december wordt geïnventariseerd. Het management van Just Eat heeft ook dit bod verworpen.

Laatste ontwikkelingen

Door koersstijging van Takeaway.com is het bod van dat bedrijf nu ongeveer uitgekomen op 710 pence per aandeel. De aandelenkoers van Just Eat is echter inmiddels opgelopen tot circa 780 pence. Dat houdt feitelijk in dat de aandeelhouders geld inleveren als zij ingaan op het bod van Prosus. Dat geldt ook bij acceptatie van het concurrerende bod, maar dan blijven zij kans houden op aandelenkoersstijging, zij het op termijn en als het fusiebedrijf een succes wordt.

Prosus heeft mogelijk ook een sterk argument. Het bedrijf claimt dat maaltijdbestelling steeds meer tevens tot de maaltijdbezorging gaat leiden en dat vergt grote investeringen die Takeaway.com niet kan en wil doen. Het is aan de aandeelhouder om een keuze te maken, waarbij Takeaway.com altijd nog de mogelijkheid heeft na 11 december de acceptatiegrens te laten zakken. Vooralsnog denk ik dat Takeaway de beste papieren heeft. Wij hebben in deze overnamestrijd een houdadvies voor Takeaway.com en een koopadvies voor Prosus.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!