Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Portefeuilles Maarten Butterman, 12 nov 2019 17:07

Cijferseizoen zorgt voor wisselvallig weer binnen portefeuilles

0 0 Leestijd ongeveer

Het cijferseizoen zorgde afgelopen week voor heel wat beweging binnen onze portefeuilles. Overwegend is het een zonnig plaatje, maar enkele negatieve uitschieters blijven onvermijdelijk. 

In Nederland waren het Ahold en DSM die in de dagen na hun cijferpublicatie beleggers een plezier deden met de resultaten. Maar liefst drie van onze portefeuilles wisten te profiteren van deze twee aandelen. DSM zit al een tijdje in de Offensieve portefeuille en sinds kort is het aandeel ook onderdeel van de Dividendportefeuille. Afgelopen week schitterde het bedrijf met een hoogste koers ooit.

Ahold moest meer loonkosten maken dan verwacht. Niettemin beleefde de Nederlands-Belgische supermarktketen, opgenomen in zowel de Portefeuille NL als de Hoogdividendportefeuille, op de beurs een goede week. Beleggers hebben kennelijk het idee dat de huidige kostenstijging zich in de toekomst zal uitbetalen.

De minder zonnige kant

Dat bedrijven bij de huidige beurskoersen met goede resultaten op de proppen moeten komen, bewijst Coloplast. De Deense toeleverancier voor de medische markt, opgenomen in de Dividendportefeuille, presenteerde goede cijfers. Toch waren aandeelhouders niet tevreden. Het aandeel, dat dit jaar fors was gestegen, leverde 5% in.

Binnen de Offensieve portefeuille was het Adidas dat beleggers niet wist te overtuigen. Maar ook hier geldt dat de koers van het aandeel de afgelopen jaren al flink is opgelopen. Het aandeel zit bijvoorbeeld vanaf begin 2014 in de portefeuille en de koers is sindsdien met 351% gestegen.

Volledig overzicht van de portefeuille-updates:

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.