Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Portefeuilles Karel Mercx, 11 nov 2019 08:00

Defensieve portefeuille: alle aandelen in dubbele cijfers

0 0 Leestijd ongeveer

Na weer een goede week voor de internationale aandelenbeurzen staat de Defensieve portefeuille op een all time high. Opvallend is dat alle aandelenrendementen dit jaar in de dubbele cijfers staan.

Het belangrijkste nieuws van de afgelopen week was dat China en de Verenigde Staten  hebben besloten om meerdere importheffingen van tafel te halen. De twee partijen onderhandelen nu over het moment waarop deze eerste fase van een handelsovereenkomst ingaat.

Er zijn nog wel genoeg beren op de weg. Zo veroordeelden de Verenigde Staten afgelopen week op scherpe toon het geweld in Hongkong. China liet direct weten dat de Amerikanen zich niet met Hongkong moeten bemoeien.

Desondanks waren beleggers enthousiast. Ze duwden de belangrijkste Amerikaanse index, de S&P500, naar een nieuw all time high van 3098 punten. In de afgelopen week steeg de Amerikaanse dollar tegenover de euro met ruim een cent naar 1,1011. Dit betekent dat Europese beleggers hun Amerikaanse aandelenbezit nog sneller uitbreiden.

Biljoenenbedrijven

Het aandeel Apple breidde zijn jaarwinst uit van 70,0 naar 72,9%. Microsoft ging van 48,0 naar 50,7%. Het is bizar wat deze twee bedrijven laten zien in 2019. Apple is met $1,2 bln het grootste beursgenoteerde bedrijf op de wereld en Microsoft is met $1,1 bln de nummer twee. Een paar procent stijging komt overeen met een groei van de beurswaarde met tientallen miljarden dollars.

Alle aandelen in de portefeuille kregen afgelopen week een duw omhoog. Novartis steeg van +9,0% naar +11,4%. Dit betekent dat elk fonds in de Defensieve portefeuille nu een rendement heeft in de dubbele cijfers. De gemiddelde aandelenpositie ging van 29,9 naar 31,4%.

  • Rendement 2019: +12,2%
  • Sinds start (9 november 2010): +48,8%
Trump stuwt beurzen naar recordhoogte
De Amerikaanse president Donald Trump speelt een gevaarlijk spelletje. Hij heeft China zo hard aangepakt dat de Amerikaanse centrale bank drie keer de rente heeft moeten verlagen. Nu is hij toenadering tot China aan het zoeken. Renteverlagingen en een minder vijandelijk klimaat richting China werken op beleggers zoals doping op een wielrenner. Trump kan zijn campagne voor herverkiezing starten met de Amerikaanse beurzen op recordhoogte.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!