Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Jaap Barendregt, 4 nov 2019 15:27

Corbion tempert verwachtingen voor 2019

0 0 Leestijd ongeveer

Biochemiebedrijf Corbion heeft de omzetverwachtingen licht naar beneden bijgesteld. Dat kan tevens de doelen voor de  middellange termijn onder druk zetten.

De activiteiten van Corbion zijn verdeeld in Ingredient Solutions (ingrediënten voor voeding en andere producten) en Innovation Platform. Bij de laatste activiteit wordt melkzuur gemaakt uit biologische producten en verwerkt tot bioplastic.

Deze activiteit, hoewel al zeer lang in ontwikkeling, staat nog in de kinderschoenen. De groei zit er nu echter wel in omdat het bedrijf samen met Total een fabriek heeft geopend voor de fabricage van bioplastic.

Resultaten en advies Corbion

Innovation Platform wist de kwartaalomzet met 55% te verhogen, tot €24 mln. Dat had echter nog weinig effect op het operationeel resultaat van -€6 mln. De tegenvaller zat bij Ingredient Solutions, de winstgevende divisie met een autonome kwartaal-ebitdamarge van 19,9%. De leveringen aan de elektronicasector daalden. Dit leidde tot het reduceren van de autonome omzetgroeiverwachting voor 2019 van 1-2% naar 0-1%. Dat brengt volgens mij ook de eerder geformuleerde doelstelling voor de jaren 2018-2021 in gevaar. Die bedraagt 2-4%.

Voor de ebitdamarge ligt de target op een percentage hoger dan 19. Dat lijkt wel haalbaar. Bij een k/w van 28,4 handhaaf ik niettemin het verkoopadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!