Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Dividend Menno van Hoven, 7 sep 2019 12:00

Dividendnieuws augustus: minder dividend ABN, meer voor NN

0 0 Leestijd ongeveer

In de maand augustus was er weer veel te melden op dividendgebied. ABN Amro verlaagde de uitkering, er was een eerste interim dividend voor Ahold en een mooie dividendverhoging door NN Group. Ook verhoogde één Dividendportefeuilleaandeel het dividend. Bekijk hier het dividendnieuws van augustus.

NN Group

De Nederlandse verzekeraar NN Group, opgenomen in de AEX-index, betaalt een 15% hoger interim dividend van 76 eurocent per aandeel. Ondanks de hogere uitkering noteert het aandeel NN rond de laagste jaarkoers, overigens geheel in lijn met sectorgenoten. Bij een koers van iets meer dan €30 is het geschatte dividendrendement ruim 6,5%. Wie in aanmerking wil komen voor het interim dividend had de stukken reeds in bezit moeten hebben want NN Group noteerde inmiddels ex-dividend op 19 augustus. De betaalbaarstelling volgt op 11 september.

Ahold Delhaize

Goed nieuws voor aandeelhouders Ahold Delhaize, dat overstapt van een jaarlijkse naar een halfjaarlijkse uitkering. Nadat in april reeds een dividend van €0,70 per aandeel werd uitgekeerd volgt in augustus een allereerste interim dividend van €0,30 per aandeel. Dat correspondeert met 40% van de onderliggende winst per aandeel van het eerste half jaar van 2019. Ook bij Ahold geldt dat de ex-dividend datum inmiddels is geweest, in dit geval op 9 augustus. Bij een koers van €21 biedt Ahold Delhaize een geschat dividendrendement van 3,1%. Het slotdividend zal normaal gesproken weer in april 2020 worden betaald.

ABN Amro

ABN Amro stelde veel beleggers teleur met een lager interim dividend van €0,60 per aandeel over 2019. Dat is €0,05 minder dan een jaar geleden. De ex-dividend datum was 9 augustus met een betaalbaarstelling op 2 september. Bij een beurskoers van €16 biedt het aandeel ABN Amro momenteel een geschat dividendrendement van 8,8%. Op de beurs zakte ABN in augustus naar een nieuw dieptepunt en bedraagt het verlies in 2019 ruim 22%.

Intertrust

Het trustkantoor betaalt net als vorig jaar een interim dividend van 30 eurocent per aandeel. Op 6 november zal Intertrust ex-dividend noteren. Het aandeel stijgt dit jaar bijna 27% en biedt bij een koers van €18,60 een geschat dividendrendement van ongeveer 3,3%.

Heineken

De bierbrouwer presteert net als sectorgenoten zoals Carlsberg en AB Inbev uitstekend op de beurs met in 2019 een koerswinst van 24% en eind juli nog een hoogste koers ooit. Ook qua dividend mogen beleggers niet klagen, want Heineken verhoogt het interim dividend met €0,05 naar €0,64 per aandeel. Bij een beurskoers van €95,54 levert dat een geschat dividendrendement van 1,7% op. Het aandeel Heineken noteerde op 31 juli reeds ex-dividend.

Altria

De Amerikaanse sigarettenproducent Altria verhoogt het dividend met 5% naar $0,84 per kwartaal. Het is daarmee het 50ste jaar op rij dat het aandeel achter Marlboro, voorheen opgenomen in de Dividendportefeuille, het dividend verhoogt. De beurskoers zakt om de bekende redenen echter steeds verder weg. Steeds minder mensen roken, de regulering neemt verder toe en prijsverhogingen kunnen niet oneindig de lagere volumes blijven compenseren. Door de forse koersdaling van het aandeel sinds begin vorig jaar is het dividendrendement opgelopen tot liefst 7,3%.

Illinois Tool W.

Het vorig jaar getipte Illinois Tool Works (zie de dividend tipterugblik) verhoogt het dividend dit jaar met 7% tot $1,07 per aandeel. De beurskoers van de industriële toeleverancier herstelt in 2019 sterk en biedt bij een niveau van $151 een dividendrendement van 2,8%.

Simon Property

Dividendportefeuille aandeel Simon Property verhoogt opnieuw het dividend. De kwartaaluitkering gaat met 2,4% omhoog naar $2,10 per aandeel. Eerder dit jaar voerde het vastgoedbedrijf al een vergelijkbare verhoging door waarmee de totale dividendverhoging in 2019 nu precies 5% is. Op de beurs ligt het aandeel er slecht bij in lijn met andere op winkelcentra gerichte vastgoedaandelen. Het dividendrendement is 5,7%.

Recordhouders dividend verhogen
Ook industrial Dover (onder meer koelsystemen voor supermarkten en tanksystemen van benzinestations) verhoogde het dividend in augustus met 2%, goed voor het 64ste opeenvolgende jaar van dividendverhogingen. Slechts één aandeel doet het nog beter qua track record. Nutsbedrijf American States Water verhoogt het dividend al 65 jaar op rij.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!