Updates

Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden
Portefeuilles Karel Mercx, 29 aug 11:45

Defensieve portefeuille: zijwaartse periode

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden

De afgelopen drie werken zijn aandelen, gemeten aan de hand van de MSCI World Index, zijwaarts gegaan. Er staat een laagste koers van 2075 en een hoogste koers van 2150. De slotkoers van gisteren was 2112. De Defensieve portefeuille laat een vergelijkbaar: in de afgelopen drie weken zijwaarts.

In de afgelopen weken schommelden de aandelenrendementen over 2019 rond de 20%. De obligaties uit de opkomende markten die staan genoteerd in dollars staan een procent of 15 hoger. De goudprijs wint dit jaar zo’n 22%.

Defensieve Portefeuille

Handelsoorlog en groei

De handelsoorlog begint in een fase te komen dat je zeker weet dat er iemand aan het liegen is. Zo zei de Amerikaanse president Trump van het weekend dat er op het hoogste niveau getelefoneerd is met China. De Chinezen ontkenden dit vervolgens. Intussen heeft de dreiging van nieuwe importheffingen Amerikaanse bedrijven ertoe gebracht om in het eerste halfjaar extra voorraden aan te leggen vanwege de dreiging van nieuwe importheffingen. Daarmee is economische groei naar voren gehaald. Hoe de handelsoorlog ook afloopt, op een gegeven moment gaan bedrijven hun voorraden weer afbouwen. Dit vertraagt de groei. Wij houden dan ook nog steeds de helft van de portefeuille in cash aan.

Er staan meerdere grote evenementen gepland voor de komende maanden. Denk aan de volgende ECB-vergadering, in september, waar waarschijnlijk de Europese bekend zal worden gemaakt. We kunnen ook rekenen op renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank, en een ‘no-deal brexit’ komt steeds dichterbij. Bij al deze onzekerheid passen we de portefeuille niet aan en kijken wat er gaat gebeuren.

  • Rendement 2019: +8,6%
  • Sinds start (9 november 2019): +43,9%

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!