Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Marel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Opinie Johan Brinkman, 25 jul 2019 11:00

Commentaar: bescheidenheid siert de belegger, maar…

0 0 Leestijd ongeveer

Bescheidenheid siert de belegger. Maar soms kunnen we het niet laten om op onze successen te wijzen. Vorige week bleek de adviesverhoging op Beter Bed naar ‘kopen’ die mijn collega Jaap Barendregt twee weken geleden had gegeven, niks te vroeg. Vorige week maandag maakte het bedrijf bekend dat het dankzij een overeenkomst met de banken en de grootaandeelhouders heeft voorkomen dat het een claimemissie moet doen. Dat leverde die dag een koerswinst op van 21,2%.

Waar ik als hoofdredacteur eveneens trots op ben, is onze advisering over de Nederlandse chipaandelen door Hildo Lamen. Als geen andere sector ging de chipsindustrie vorig jaar door het putje. Vanaf recordhoogtes eerder in 2018 gingen ASML, ASMI en Besi vooral in de tweede jaarhelft tientallen procent onderuit. De hardste klap was voor Besi. Dat verloor tussen 21 maart en 24 oktober 64,5%. Het gehele jaar door bleef Laman echter betogen dat de reactie van beleggers op de marktomstandigheden overdreven was. Wij persisteerden om die reden continu in onze koopadviezen.

En zie. Na de omslag van het sentiment eind 2018, staan twee van de drie chipaandelen al weer op hoogste stand ooit. Ook de cijfers van ASML en van ASMI werden goed ontvangen. Voor beide aandelen houden wij vast aan onze koopaanbevelingen. Alleen Besi is bij lange na nog niet terug op de piek van vorig jaar. Toch is de koerswinst met 68,7% sinds 24 oktober imposant. Ook privé heeft dit aandeel me geen windeieren gelegd. Tijdens de neergang stapte ik vorig jaar in op ‎€21,20, dus ik heb een mooie koerswinst gerealiseerd.

Natuurlijk gaven we ook enkele adviezen die niet direct tot een positief resultaat leidden. Zoals dit jaar lithiumproducent Livent, dat na een winstwaarschuwing hard onderuit ging. Hierin willen we ook te allen tijde inzicht geven. Zowel in het (e-)magazine als op de website houden we de rendementen van onze adviezen bij. Zoals de rendementen van onze Tips van de Week. Of van de vier ijkpersonen van de opleiding Gestructureerd opbouwen van vermogen. Of van onze welbekende voorbeeldportefeuilles.

Vertrouwenwekkend trackrecord

Nogmaals, bescheidenheid siert de belegger. En in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Maar ons trackrecord van de afgelopen jaren geeft mij wel bijzonder veel vertrouwen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!