Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

De magie van Disney

0 0 Leestijd ongeveer

Op het moment dat u deze column leest dompel ik mij onder in de magische wereld van Euro Disney. Het pretpark in Parijs droeg samen met de andere themaparken positief bij aan de resultaten van Walt Disney, zo bleek uit de presentatie van de tweedekwartaalcijfers op 8 mei.

Op jaarbasis steeg de omzet van de parken met 5% tot $6,17 mrd terwijl de operationele inkomsten met 15% aandikten tot $1,51 mrd. Hogere toegangsprijzen, een betere bezettingsgraad van de Disneyhotels en gasten die meer uitgaven in de parken droegen bij aan de resultaten. De totale omzet van Disney steeg met 3% tot $14,97 mrd, waar analisten gemiddeld hadden gerekend op een kleine omzetdaling. Daarentegen namen de totale operationele inkomsten met 10% af tot $3,82 mrd en daalde de winst per aandeel met 13% tot $1,61.
Deze daling is onder meer het gevolg van een moeilijke vergelijkingsbasis. In dezelfde periode vorig jaar bracht Disney nog blockbusters als Black Panter en Star Wars: The Last Jedi uit.

De komende periode lijkt er rooskleurig uit te zien. Op 20 maart rondde Disney namelijk de overname af van 21st Century Fox. De overname biedt Disney de mogelijkheid om succesvolle franchises van 21st Century Fox in te zetten voor nieuwe pretparkattracties en merchandise. Daarnaast lanceert Disney in plaats van zes nu veertien films tussen nu en het einde van 2019.

De overname draagt ook bij aan de catalogus van Disney+, de online streamingdienst die Disney op 12 november lanceerde in de Verenigde Staten en die op zijn vroegst in 2020 van start zal gaan in Europa. Persoonlijk denk ik dat Disney+ een succes wordt. Allereerst gaat de dienst in de VS $6,99 per maand kosten, tegenover de $10,99 die grote concurrent Netflix rekent voor zijn standaardabonnement. De verwachting is dat Disney daarnaast zijn content niet meer zal aanbieden bij de concurrentie. Verder komt uit onderzoek van Mindnet Analytics naar voren dat 14,5% van alle huidige Netflix-leden in de VS overweegt het Netflix-abonnement op te zeggen en over te stappen op Disney+. Dit komt neer op 8,7 miljoen Netflix-leden. Ondertussen aast Disney op streamingconcurrent Hulu. Dankzij de overname van 21st Century Fox had Disney al 60% van de Hulu-aandelen in handen en onlangs werd ook het aandelenbelang van AT&T verworven. Momenteel is Disney in gesprek met Comcast om de resterende 30% van de Hulu-aandelen te verkrijgen. Walt Disney verwacht in 2024 negentig miljoen Disney+ leden te hebben. Wel moeten beleggers er rekening mee houden dat de kosten voor de baten uit gaan. Disney gaat de komende jaren $1-2 mrd per jaar investeren in Disney+ en verwacht dat de streamingdienst pas rond 2024 winst gaat maken.

Beleggers die vorig jaar augustus zijn  ingestapt toen wij  een koopadvies gaven voor het aandeel, hebben de koers sindsdien met bijna 13% zien oplopen. Op een koers-winstverhouding van 20,3 biedt het aandeel volgens mij voldoende potentieel voor beleggers die geloven in de ‘Disney magie’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!