Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

Tipterugblik: Ashland Global Holdings

0 0 Leestijd ongeveer

Een jaar geleden tipte ik het Amerikaanse speciaalchemiebedrijf Ashland Global Holdings op een koers van $70. Na een zeer volatiel koersverloop resteert inmiddels een rendement van ruim 13%.

De tip van 17 april 2018 (‘Overnamekandidaat met veel potentieel’) voor de producent van natuurlijke, synthetische en semi-synthetische polymeren uit onder meer plant- en zaadextract gebruikt, was gebaseerd op onder meer het enorme aandeleninkoopprogramma van $1 mrd en het feit dat Ashland een overnamekandidaat was. Daarnaast was er uiteraard veel potentieel ten aanzien van het dividend.

Dividendverhoging

Bijna een jaar later staat de koers zo’n $10 hoger, op $79,30 en werd er in totaal $1,00 (vier keer $0,25) aan dividend geïncasseerd, wat een huidig dividendrendement van 1,3% oplevert. Ik reken erop dat Ashland volgende maand wederom met een mooie dividendverhoging komt. Overigens zal het bedrijf na de recente afsplitsing van de divisie Composites (voorheen goed voor een kwart van de totale verkopen) in 2019 een flink lagere omzet rapporteren. Het nieuwe Ashland richt zich vrijwel volledig op speciaalchemie en zal de komende jaren door een combinatie van prijsverhogingen en hogere volumes normaal gesproken een mooie omzetgroei van 4-5% laten zien dankzij een grote exposure naar solide klanten als farmaceuten, producenten van dranken en levensmiddelen, persoonlijke verzorgingsproducten en verf- en lijmfabrikanten.

Het afgeslankte Ashland (beurswaarde $5 mrd) blijft een overnamekandidaat, zeker nu activisitische beleggers de duimschroeven aandraaien bij het management. De geschatte k/w van ruim 24 voor dit jaar oogt hoog, maar de winst groeit de komende jaren snel met een geschatte wpa van $4,20 voor 2020 (+29%). Bovendien biedt het dividend nog veel ruimte voor groei, met een payout van minder dan een kwart op basis van deze winstprognose. Ashland blijft dan ook koopwaardig voor de lange termijn.