Updates

Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen
image description
Tips Menno van Hoven, 17 apr 11:15

Overnamekandidaat met veel potentieel

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen

Het Amerikaanse speciaalchemiebedrijf Ashland blijft aandeelhouderswaarde creëren door afsplitsingen en de inkoop van eigen aandelen. Ook wordt deze midcap steeds vaker genoemd als overnamekandidaat.

Ashland werd in 2014 voor het eerst getipt in het Dividend E-Magazine. Sindsdien is er veel veranderd met de afsplitsing van Valvoline (smeermiddelen) in 2015 als belangrijkste gebeurtenis. Het ‘nieuwe’ Ashland Global Holdings bestaat vooral uit de divisie Specialty Ingredients,met 68% van de omzet in 2017. De producten van deze divisie, die natuurlijke, synthetische en semi-synthetische polymeren uit onder meer plant- en zaadextract gebruikt, worden onder meer gebruikt door farmaceuten, producenten van dranken en levensmiddelen, persoonlijke verzorgingsproducten, verf- en coatings, verpakkingsmaterialen en ook olieservicebedrijven.

Aandeleninkoop

Vorige maand maakte Ashland bekend de divisie Composites (24% van de omzet in 2017) samen met andere minder goed renderende assets in de etalage te willen zetten. De opbrengst zal gebruikt worden voor een combinatie van schuldreductie en aandeleninkoop. Ashland kondigde meteen een nieuw inkoopprogramma aan van maar liefst $1 mrd. Gezien de huidige beurswaarde van ruim $4 mrd is dat zeer significant.

Daarnaast blijft Ashland, mede vanwege de bescheiden beursomvang, een interessante overnamekandidaat. De grotere Britse sectorgenoot Croda International wordt als belangrijkste potentiële koper gezien. Vooral in de snelgroeiende farmaceutische- en persoonlijke verzorgingsmarkten weet Ashland mede door jaarlijkse prijsverhogingen hoge marges te realiseren.
De geschatte k/w van 22 voor 2018 is zeker niet te hoog. Voor de komende jaren wordt namelijk dubbelcijferige winstgroei voorzien, mede dankzij de inkoop van eigen aandelen. Ook het huidige dividend, dat vorig jaar werd verlaagd van $0,39 naar $0,225 vanwege de verkoop van de positie in het eveneens beursgenoteerde Valvoline, biedt de komende jaren nog veel ruimte voor groei. Het aandeel is en blijft koopwaardig.

Tags

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Altijd op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws

Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €2,50 per week. Wat wij bieden:
  • Onafhankelijk beleggingsadvies, direct toepasbaar
  • Realtime koersdata van o.a. AEX, AMX en AScX
  • Persoonlijk dashboard van uw gekozen aandelen
  • Gratis opleidingen via de Beleggers Belangen Academy
 Word nu abonnee