Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Opinie Johan Brinkman, 11 apr 11:00

Commentaar: een nieuwe stap in onze professionalisering

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen

Een nieuwe stap in onze professionalisering zetten we deze week met de introductie van de factsheets over onze zeven voorbeeldportefeuilles. Op deze pagina’s vindt u de gegevens over onder meer de grootste posities, de weging van landen en sectoren en de uitgangspunten voor het beheer van onder meer de vorig jaar geïntroduceerde Hoogdividendportefeuille. De factsheets zullen we vanaf nu na ieder kwartaal bijwerken en opnieuw publiceren in ons (e-)magazine.

Het idee voor de factsheets hebben we afgekeken van de aanbieders van beleggingsfondsen en ETF’s. Zoek via Google naar willekeurig welk fonds of welke ETF, en u komt op internet terecht bij de factsheet van in ieder geval de aanbieder van dit product. Zoals bij aanbieder iShares van de iShares S&P 500 IT Sector ETF, een van de twaalf posities in onze eigen ETF-voorbeeldportefeuille. Wilt u niet bij de aanbieder zelf kijken, dan biedt Morningstar overigens een schat aan kerngegevens over zowel beleggingsfondsen als ETF’s.

Factsheets portefeuilles

Terug naar de factsheets van onze eigen voorbeeldportefeuilles. Sinds we in 2010 de eerste twee van onze huidige portefeuilles introduceerden, zijn deze portefeuilles een steeds belangrijker onderdeel van het aanbod van Beleggers Belangen geworden. Zo geven we op de website en in het (e-)magazine dagelijks respectievelijk wekelijks updates van de belangrijkste ontwikkelingen binnen de portefeuille. En houden de beheerders u ook via Twitter op de hoogte.

Ook met de introductie van onze factsheets blijft er uiteraard een belangrijk verschil bestaan tussen onze voorbeeldportefeuilles en de beleggingsfondsen en ETF’s van andere partijen. In de producten van beleggingsfondsen en ETF’s kunt u met één transactie een positie innemen. Althans, mits het betreffende product in Nederland door een of meerdere brokers aan particulieren wordt aangeboden. Met onze voorbeeldportefeuilles zult u alle elementen zélf bij een broker moeten aanschaffen.

Professionalisering

Daarmee kom ik op mijn laatste punt. Zoals ik begin dit jaar op deze plek meldde, onderzoeken we momenteel samen met professionele partijen in de financiële wereld wat ervoor nodig is om van de Dividendportefeuille een voor iedereen toegankelijk beleggingsproduct te maken. Daarmee zijn we nog steeds bezig. Ik hoop u hierover binnenkort meer nieuws te kunnen melden. Tot het zo ver is, blijven wij ons aanbod voor onze abonnees ook op andere manieren verder professionaliseren.

Bekijk de factsheets over onze zeven voorbeeldportefeuilles ons (wekelijkse) e-magazine.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!