Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
image description
Actueel Hildo Laman, 18 mrt 10:30

Beurzen Vandaag: fusie Deutsche Bank, problemen Boeing nog niet voorbij

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden

In Beurzen Vandaag: DSM doet een kleine acquisitie, Deutsche Bank en Commerzbank bespreken een fusie en Boeing is nog lang niet klaar met de problemen rond de 737 Max 8.

NEDERLAND 

Na een zeer positieve beursdag vrijdag doen de Nederlandse aandelen het vandaag rustig aan. De AEX-index staat na een half uur op een verlies van 0,1%. Adyen is een van de stijgers. Een mogelijke verklaring voor de stijging is een grote overname in de betaalsector, waarin Adyen ook actief is.

DSM heeft bekendgemaakt dat het 46% van de aandelen van het Chinese bedrijf Andre Pectin heeft gekocht. DSM had al 29% van de aandelen. Een heel grote toevoeging is het niet, Andre Pectin heeft een jaaromzet van 65 mln. Unibail-Rodamco Westfield stapt in een joint-venture die huurwoningen in Londen zal gaan ontwikkelen en beheren.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur: 

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur: 

EUROPA 

Ook de Eurostoxx50-index blijft dicht bij huis. Na een half uur staat deze op een minimale winst van minder dan een tiende procent. Buiten de grote Europese index is de bevestiging vermeldenswaardig dat er fusiegesprekken tussen Deutsche Bank en Commerzbank gaande zijn.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur: 

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur: 

  • ING -3,1%
  • Vinci -0,8%
  • ASML -0,6%

VERENIGDE STATEN 

Zowel de Dow Jones als de S&P500 sloten afgelopen vrijdag o,5% hoger. Aandelen in de chipsector deden het die dag goed. Broadcom presenteerde kwartaalcijfers en vooruitzichten die positief ontvangen werden. Het aandeel Boeing herstelde afgelopen vrijdag enigszins van de eerdere verliezen, die natuurlijk veroorzaakt werden door de crash van een 737 Max 8 in Ethiopië en eerder in Indonesië. Vandaag zou het aandeel toch verder kunnen zakken, door een artikel in de Wall Street Journal van zondag waarin staat dat de overheid het goedkeuringsproces van het desbetreffende toestel tegen het licht houdt.

Grootste stijgers Dow Jones: 

Grootste dalers Dow Jones: 

AGENDA 

Dinsdag 19 maart:

FedEx, kwartaalresultaten (voor opening Amerikaanse beurs)

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!