Updates

Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Jaap Barendregt, 6 mrt 2019 14:44

Franse sporters laten Basic-Fit groeien

0 0 Leestijd ongeveer

Sportschoolketen Basic-Fit is duidelijk een groei-aandeel. Er is met 23% sprake van hoge omzetgroei (naar €402 mln). Ook de nettowinst stijgt met 58% snel (tot €17,6 mln). Er wordt voorts zoveel mogelijk geld gestopt in uitbreiding, waardoor er geen ruimte is voor dividend.

In 2018 groeide het aantal sportscholen met 108 (naar 629) en voor 2019 staan er 125 op het programma. Daarvan zijn er inmiddels 29 in aanbouw en wordt voor 79 op een vergunning gewacht; de contracten zijn al wel getekend.

Strategie van Basic-Fit

De strategie is duidelijk: groei door expansie. Als wordt gekeken naar de vergelijkbare omzetgroei, dan komt die uit op 1%. Het aantal leden ligt tegen het maximale aan en de tarieven worden om concurrentieredenen weinig verhoogd. Het gaat bij de vergelijkbare omzetgroei om sportscholen die ten minste 24 maanden open zijn aan de start van het jaar. Die groei is eigenlijk weinig indrukwekkend. Het zijn dus de nieuwe sportscholen en in het bijzonder de ledenaanwas daar die voor de omzetgroei moeten zorgen. Welnu, het aantal leden steeg in 2018 van 1,52 miljoen naar 1,84 miljoen en die aanwas kwam vooral uit Frankrijk waar 92 scholen werden geopend. Vooral Frankrijk en Spanje zijn het doelwit van de groeiambities in 2019, met hier en daar ook nog een nieuwe school in Nederland en België.

Resultaat en advies

Het operationeel resultaat (ebit) nam met 48% toe. Het betekende een operationele margestijging van 6,53% naar 7,89%. De ebit-stijging was vooral het gevolg van lagere afschrijvingen in relatie tot de omzet. Exclusief deze post was de stijging van het operationeel resultaat ongeveer conform de toename van de omzet. Dit toont dat Basic-Fit de kosten goed in de hand heeft. De al genoemde nettowinststijging van 58% was zoals verwacht. Ik zie dan ook geen reden om de winstschatting voor 2019 drastisch aan te passen. Gezien de groei, maar ook gezien de zeer uitdagende k/w van 33,5, handhaaf ik het houdadvies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!