Updates

Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
houden
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Portefeuilles Jaap Barendregt, 20 feb 2019 11:45

Jaarcijfers duwen Offensieve portefeuille omhoog

0 0 Leestijd ongeveer

De Offensieve portefeuille profiteerde de afgelopen week van keurige jaarcijfers. Heineken (drank), DSM (chemie), Activision Blizzard (computerspellen) en Kering (mode) presenteerden hun cijfers. Zij zagen alle hun koers stijgen, soms zelfs flink.

Daar bleef het echter niet bij. De meerderheid van de aandelen steeg. De koersstijging van Basic-Fit in 2019 verdubbelde zelfs, naar 14%. Sinds de opname in de Offensieve portefeuille bij de portefeuille-omzetting in augustus 2018 hebben we nog niet zoveel plezier beleefd aan het aandeel als nu. De koers staat sinds augustus nog op -6%.

Deere&Co gaat de andere kant uit. De winst van het aandeel over 2019 halveerde de afgelopen week naar ruim 6%. Deere&Co, maker van zware constructie- en landbouwwerktuigen, stelde bij de eerstekwartaalcijfers teleur. Het bedrijf deed voorzichtige uitspraken voor de rest van het boekjaar. Dat gebeurde vooral op grond van onzekerheid onder agrariërs over de Amerikaans-Chinese handelsbesprekingen. Zij zijn terughoudend met hun investeringen.

Totaalrendement in de offensieve portefeuille

Het aandelensegment van de portefeuille zag het rendement over 2019 de afgelopen week stijgen van 10,1% naar 12,0%. Dat is dus exclusief de kaspositie. Vorige week vroeg ik mij al af wanneer de stijging van de offensieve portefeuille zou stagneren. Die vraag wordt met de stijging van de afgelopen week pregnanter, maar vooralsnog ben ik alleen maar blij dat de drempel van 10% jaarrendement voor de hele portefeuille is geslecht.

Rendement 2019: +10,3%
Sinds start (2 november 2010) +60,3%

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!