Updates

Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
image description
Tiplijsten Erik Klooster, 8 feb 10:00

Deze aandelen komen het dal niet uit

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden

Voor 27 toonaangevende internationale aandelen zien wij het op dit moment somber in. We hebben ze de afgelopen drie maanden een verkoopadvies gegeven, omdat zij er vooralsnog niet in slagen ons vertrouwen te winnen. Ter kennismaking stellen wij nu drie van die verkoopadviezen open voor niet-abonnees.

De fondsen komen voor op een van de lange lijsten met verkooptips die Beleggers Belangen wekelijks op donderdag publiceert.

Twaalf maanden

De verkooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën, met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij in de categorie technische analyse: Voor deze 27 aandelen hebben we maar één advies.

Kennismaken

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele verkooptips van die week een dag later ook voor hen open.

VANDAAG: DEZE AANDELEN KOMEN HET DAL NIET UIT

Herstel BASF onvoldoende (1 februari)
BASF laat een krachtig herstel zien vanaf het dieptepunt van eind december. Maar het herstel is niet voldoende om het advies op te waarderen naar ‘houden’. Het aandeel kwam destijds op de verkooplijst toen de koers door de horizontale trendlijn op €79 zakte. Toen werd een hoofd-en-schoudersformatie voltooid. Dergelijke formaties kennen een hoge mate van statistische betrouwbaarheid. Het koersdoel van het patroon, dat bepaald kan worden door het omklappen van de formatie, is in dit geval ruim gehaald. De koers zakte even richting de €57, waarna de herstelrally begon. Ook hier kan een V-spike-bodem ontstaan, maar zekerheid daarover bestaat er nog allerminst. Pas bij een koers boven de €70 zou een dergelijke bodem voltooid kunnen worden. We blijven dus short zitten. De indicatoren staan nog onverminderd negatief.

Verkoopadvies General Motors betaalt zich nog niet uit (1 februari)
Het verkoopadvies van General Motors, afgegeven in oktober van vorig jaar, betaalt zich nog niet uit. De koers zakte in de herfst achtereenvolgens door een stijgende steunlijn en de horizontale trendlijn net onder de $35. Ook de indicatoren stonden toen al geruime tijd in de verkoopmodus. Alles was toen in gereedheid gebracht voor een stevige daling. Aanvankelijk leek dat scenario ook uit te komen. Maar toen volgende een krachtig herstel, een dito verzwakking en opnieuw een krachtig herstel. Het gaat erom spannen of het verkoopadvies gehandhaafd kan blijven. De indicatoren neigen naar een koopsignaal. We richten ons nu op de horizontale trendlijn op $39. Houdt deze als weerstand, dan lijkt het verkoopadvies zich te kunnen uitbetalen. Breekt de koers uit, dan moet ik snel terug naar een houdadvies, om oplopende verliezen te beperken.

Santander geeft trend weer (25 januari)
Na de Amerikaanse banken zijn ook Europese banken hersteld. Dat is goed te zien aan de recente uitbraak van Santander uit het dalend trendkanaal. Maar overtuigend is het nog niet. Het verkoopadvies blijft daarom vooralsnog gehandhaafd. Dit advies dateert van de zomer van vorig jaar. De koers zakte toen door de horizontale steun op €4,50. Daarmee werd het verkoopsignaal rijkelijk laat afgegeven, want in het voorjaar van 2018 zakte de koers al uit een dalend trendkanaal. Dat betekent doorgaans een versnelling van de daling. Doordat het verkoopsignaal later werd afgegeven en de koers recent is hersteld, hebben we nog weinig profijt van de shortpositie die nu rond de 0%-rendement staat. Er is een positieve divergentie tussen de koers en de MACD. Maar ook samen met het herstel is dat nog niet voldoende voor een koopsignaal.

De meest recente andere gratis koop- en verkoopadviezen:

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.