Updates

Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
image description
Tiplijsten Erik Klooster, 7 feb 10:00

Voor deze 27 aandelen hebben we maar één advies

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden

27 toonaangevende internationale aandelen hebben van ons de afgelopen drie maanden een verkoopadvies gekregen. Dat kunnen bijstellingen van houdadviezen zijn, maar ook bekrachtigingen van eerder afgegeven verkoopadviezen. Voor al deze adviezen geldt dat ze op basis van technische analyse tot stand zijn gekomen.

Eén keer in de maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische verkooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor internationale aandelen.

Technische verkooptips

Vandaag het overzicht van onze technische verkoopadviezen op Europese en Amerikaanse aandelen.

Deze verkooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverhoging (naar ‘houden’ of ‘kopen’) vermelden.

Advieswijzigingen

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.

Tot slot publiceren we iedere week een overzicht van de advieswijzigingen in de afgelopen week.

Voortdurend gemonitord

De adviezen voor aandelen zijn de geldende adviezen voor deze internationale aandelen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht. De teksten zijn van de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan dit fonds hebben besteed en zijn dus, in tegenstelling tot de adviezen, soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze technische verkooptips voor internationale aandelen.

AB InBev
AB InBev: een van de beste shortposities (1 februari)
AB InBev behoort tot onze succesvolste shortposities in Europa. Het aandeel werd eind 2017 op ‘verkopen’ gezet toen de koers door een stijgende steunlijn zakte en de indicatoren in de verkoopstand terechtkwamen. Sinds dat moment is de koers tot eind december vorig jaar met meer dan 40% gezakt.
Adecco
Adecco blijft op verkooplijst staan (10 januari)
Adecco staat sinds mei vorig jaar op de verkooplijst. De koers zakte toen door de horizontale steunlijn op CHF69. Enkele weken daarvoor waren de indicatoren al gedraaid. Het 40-weeks gemiddelde kreeg een negatieve hellingshoek en de MACD zakte door de nullijn.
Apple
Apple zakt verder weg (14 december)
Apple is verder weggezakt nadat het aandeel eerder uit het stijgend trendkanaal was gevallen. Het houdadvies, dat nog maar dateert van eind november, wordt omgezet in een verkoopadvies.
AT&T
AT&T al twee jaar in dalende trend (16 november)
AT&T deelt in de malaise die de telecommarkt in zijn greep heeft. De koers zit nu al bijna twee jaar in een dalend trendkanaal en er zijn nog geen tekenen dat die dalende trend voorbij is. Zelfs het herstel in september, toen de beurzen in het algemeen goed gemutst waren, kon beleggers amper bekoren.
BASF
Herstel BASF onvoldoende (1 februari)
BASF laat een krachtig herstel zien vanaf het dieptepunt van eind december. Maar het herstel is niet voldoende om het advies op te waarderen naar ‘houden’. Het aandeel kwam destijds op de verkooplijst toen de koers door de horizontale trendlijn op €79 zakte. Toen werd een hoofd-en-schoudersformatie voltooid.
Bayer
Herstel Bayer maakt geen indruk (25 januari)
Bayer heeft recent herstel laten zien. Maar we zijn nog niet onder de indruk en laten het aandeel op ‘verkopen’ staan. Het verkoopsignaal dateert van augustus vorig jaar. De koers zakte toen onder de horizontale steunlijn op €85.
BNP Paribas
BNP Paribas doet het volgens het boekje (4 januari)
BNP Paribas behoort tot onze succesvolste verkooptips van 2018. Begin april zakte de koers uit een zijwaartse beweging met steun op €62,50 en weerstand op €69. Daarna werd een duikvlucht ingezet. Eigenlijk zou de grafiek van het Franse bankaandeel zo in een boek over technische analyse passen.
Caterpillar
Flinke pullback Caterpillar (18 januari)
We hebben Caterpillar afgelopen november op ‘verkopen’ gezet toen de koers door de horizontale steun op $135 zakte.Daarna daalde de koers in eerste instantie verder. Maar recent hebben we tevens een flinke pullback gezien.
Daimler
Indicatoren negatief voor Daimler (18 januari)
Daimler heeft sinds de zomer van 2018 een verkoopadvies. De koers zakte toen door de horizontale steunlijn op €59. Ook de indicatoren, het 40-weeks gemiddelde en de MACD, draaiden toen in de verkoopmodus. De koers heeft daarna een dalend trendkanaal gevormd en de winst op de shortpositie is opgelopen tot 15%.
Danone
Danone wordt gedegradeerd (4 januari)
Danone is recent door de onderkant van een zijwaartse bandbreedte gevallen, met steun rond de €62 en weerstand op €67,50. Het advies wordt verlaagd naar ‘verkopen’. Als we de oude zijwaartse range omklappen ontstaat een koersdoel van €56,50 (€62 minus €5,50).
Deutsche Bank
Verkoopadvies Deutsche Bank betaalt zich uit (23 november)
Afgelopen voorjaar hebben we Deutsche Bank op ‘verkopen’ gezet toen de koers uit een zijwaartse range met steun op €13 zakte. Tot dusver lijkt dit een goede beslissing te zijn geweest. De koers kwam daarna in een dalend trendkanaal terecht. Inmiddels staat de shortpositie op een rendement van meer dan 23%.
DowDuPont
Verder herstel DowDuPont nodig (25 januari)
Net als veel andere aandelen laat DowDuPont een sterk herstel zien na de klap van december. Maar het herstel is nog niet krachtig genoeg om het verkoopsignaal uit oktober ongedaan te maken. De koers zakte toen door de horizontale steun op $61,50.
Exxon Mobil
Wilde rit voor Exxon Mobil (4 januari)
ExxonMobil heeft een bizarre koersbeweging achter de rug. De koers brak in de zomer opwaarts uit een dalend trendkanaal, waarna ook een hogere top werd neergezet. De MACD was toen ook al enkele weken boven de nullijn.
General Electric
Flinke stijging General Electric, maar toch (18 januari)
General Electric heeft een krachtig herstel laten zien, van grofweg $7 naar bijna $9. Dat is procentueel een enorme stijging. Die zal echter geen vreugde brengen aan beleggers die het aandeel al geruime tijd bezitten en het bijvoorbeeld hebben gekocht boven de $30.
General Motors
Verkoopadvies General Motors betaalt zich nog niet uit (1 februari)
Het verkoopadvies van General Motors, afgegeven in oktober van vorig jaar, betaalt zich nog niet uit. De koers zakte in de herfst achtereenvolgens door een stijgende steunlijn en de horizontale trendlijn net onder de $35. Ook de indicatoren stonden toen al geruime tijd in de verkoopmodus.
Gilead Sciences
Verdere adviesverlaging voor Gilead Sciences (4 januari)
Nog maar enkele weken geleden werd Gilead Sciences technisch onder de loep genomen. Toen kwamen we niet verder dan een houdadvies. De koers zakte begin 2018 uit een stijgende wigformatie, maar wist na een snelle daling steun te vinden bij de belangrijke bodem die zich vormde in het voorjaar van 2017.
Glencore
Seinen nog op rood voor Glencore (1 februari)
Glencore zit nog altijd in een dalende trend. Die ontstond in september vorig jaar toen de koers door de onderkant van een zijwaartse range zakte. De neergaande trend werd ook bevestigd door de indicatoren. Het 40-weeks gemiddelde ging dalen en de MACD zakte onder de nullijn.
Goldman Sachs
Beeld Goldman Sachs snel verslechterd (23 november)
Goldman Sachs is recent uit een grote zijwaartse beweging gezakt. Ook is een voltooide hoofd-en-schoudersformatie zichtbaar. Hierdoor ontkomen we niet meer aan een verkoopsignaal. Gelukkig hadden we het aandeel al enige maanden geleden een houdadvies gegeven.
Home Depot
Veel dalingspotentieel bij Home Depot (10 januari)
Er lijkt een dalende trend te zijn begonnen bij Home Depot. We verlagen daarom het advies naar ‘verkopen’. Er is aardig wat dalingspotentieel. De eerste steun ligt bij de bodem van medio 2017 op $147.
Lufthansa
Een hogere bodem voor Lufthansa maakt nog geen stijgende trend (7 februari)
Het gaat iets beter met Lufthansa. De koers lijkt een hogere bodem neer te zetten en probeert ook boven de weerstand van de laatste top te kruipen. Voorafgaand aan deze verbetering ontstond een positieve divergentie tussen de koers en de MACD.
Manpowergroup
Manpowergroup zit gevangen (6 december)
Manpower zit nog altijd gevangen in een dalend trendkanaal. Zolang de koers hierbinnen beweegt, blijft het verkoopadvies van kracht. We hadden Manpower in mei 2018 op verkopen gezet toen de koers door de belangrijke horizontale trendlijn op $100 zakte.
Philip Morris International
Houdadvies Philip Morris voorbarig (4 januari)
Philip Morris International heeft, na de grote daling van begin dit jaar, in een soort pauzepatroon gezeten. In de zomer wist de koers zelfs even een hogere top neer te zetten. Dit verleidde mij ertoe om het aanvankelijke verkoopadvies in te trekken en het aandeel op ‘houden’ te zetten.
Santander
Santander geeft trend weer (25 januari)
Na de Amerikaanse banken zijn ook Europese banken hersteld. Dat is goed te zien aan de recente uitbraak van Santander uit het dalend trendkanaal. Maar overtuigend is het nog niet. Het verkoopadvies blijft daarom vooralsnog gehandhaafd.
Schlumberger
Shortpositie Schlumberger op grote winst (25 januari)
Schlumberger zit in een bearmarkt sinds het moment dat de koers door de horizontale steun op $61 zakte. Het aandeel is toen hard gedaald en onze shortpositie staat inmiddels op een grote winst. Recent heeft de koers een krachtig herstel laten zien, wat logisch is gezien de voorafgaande daling.
Teva
Vers verkoopadvies voor Teva (10 januari)
Lange tijd hebben we bij Teva rekening gehouden met de vorming van een omgekeerde hoofd-en-schoudersformatie. De linkerschouder van dit patroon vormde zich al medio 2017 en de kop eind dat jaar. De rechterschouder heeft meer tijd in beslag genomen en vormde zich gedurende het eerste kwartaal van 2018.
Vinci
Nieuw advies voor Vinci (14 december)
Vinci is recent uit de zijwaartse beweging gevallen, wat een verkoopadvies oplevert. We hebben het aandeel nog niet zo lang geleden besproken. Toen concludeerden we dat de zijwaartse beweging, die ontstond nadat de koers uit de stijgende wig was gevallen, te lang duurde en een (oud) koopsignaal niet langer geldig was.
Vodafone
Vodafone: het kan niet veel slechter (16 november)
Vodafone is een van de slechtst presterende aandelen van de laatste twee jaar. We hadden het aandeel deze zomer op ‘verkopen’ gezet, al had dat ook wel eerder gekund. De koers maakte in april dit jaar namelijk al een lagere top, net onder het reeds dalende 40-weeks gemiddelde.

In de jongste uitgave van Beleggers Belangen vindt u onze laatste technische verkoopadviezen op een rij.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!