Updates

Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Advies Michiel Pekelharing, 23 jan 14:39

Johnson & Johnson leunt op farma-motor

0 0 Leestijd ongeveer

Actueel advies

De afzwakkende omzetgroei van Johnson & Johnson is voornamelijk het gevolg van nadelige valuta-effecten.

De omzetgroei van Johnson & Johnson (JNJ) is in het vierde kwartaal behoorlijk teruggevallen. De concernomzet van $20,4 mrd lag slechts 1% hoger dan een jaar eerder. Dat werd deels veroorzaakt doordat de rugwind op de valutamarkt van begin 2018 omsloeg in een tegenwind. De onderliggende groei kwam uit op ruim 3%. Net als in eerdere kwartalen was de farmaciedivisie de grote motor achter de groei. Stijgende verkopen in segmenten oncologie en immunologie blijven de dalende inkomsten van reumamiddel Remicade ruimschoots compenseren. De divisieomzet steeg op onderliggende basis met ruim 7% naar $10,2 mrd.

Voorzichtige prognose

De omzetgroei bij de consumentendivisie (+3% naar $3,5 mrd) en de afdeling medische apparatuur (-2% naar $6,7 mrd) maakte minder indruk. De conservatieve winstprognose van Johnson & Johnson komt voor 2019 op $8,50 à $8,65 per aandeel. Hoewel de waardering (k/w circa 15) alleszins redelijk is, vormt de juridische onzekerheid aanleiding om het houdadvies niet te verhogen.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!