Updates

Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Opinie Stephen Hendriks, 5 jan 15:15

De drie Europese farmafavorieten van Credit Suisse

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen

AstraZeneca, Sanofi en Bayer zijn de farmafavorieten van Credit Suisse voor 2019 onder de grote Europese farmaconcerns.

Na de overgangsjaren 2017 en 2018 is de Europese farmasector dit jaar goed gepositioneerd voor groei. De afgelopen jaren zijn er verschillende nieuwe medicijnen op de markt gebracht, en die marktintroductie brengt flinke kosten met zich mee. Volgens Credit Suisse duurt het ongeveer twee jaar voordat nieuwe medicijnen die door huisartsen worden voorgeschreven, bijdragen aan de winst. Voor medicijnen die in ziekenhuizen worden toegediend is die periode drie jaar. Daardoor zullen bijvoorbeeld medicijnen als Cosentyx (tegen psoriasis) en Entresto (tegen hartfalen) dit jaar meer aan de winst van farmaceut Novartis bijdragen. Prijsdruk in de VS blijft een van de bedreigingen voor de farmasector. Opmerkelijk genoeg lijken Europese beleggers zich daar drukker om te maken dan Amerikaanse, stelt Credit Suisse.

Drie favorieten

De waardering van Europese farmaceuten ten opzichte van de grote Amerikaanse branchegenoten ligt op het laagste niveau in tien jaar tijd. De broker ziet geen enkele reden voor het grote verschil in waardering. De komende jaren zullen omzet- en winstgroei van de grote Amerikaanse en Europese farmaceuten elkaar weinig ontlopen.

Credit Suisse heeft drie favorieten voor 2019 onder de grote Europese farmaceuten: Sanofi, AstraZeneca en Bayer. Sanofi (koersdoel €82) is niet alleen laag gewaardeerd maar heeft cashgenererend vermogen en weinig patentrisico. AstraZeneca (koersdoel 6350 pence) is juist aantrekkelijk vanwege de door Credit Suisse verwachte hoge groei, met name op oncologiegebied. Bayer is als gevolg van de Monsanto-rechtszaken te hard afgestraft, meent Credit Suisse, dat een koersdoel van €77 voor het Duitse concern hanteert.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!