Updates

Aandelen Nederland

Signify

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
kopen
image description
Aandelen Nederland , Michiel Pekelharing

Bayer

BayerBayer is een Duits chemie-/farmacieconcern. Het bedrijf bestaat ruim 150 jaar en is bekend geworden als uitvinder van aspirine. Tegenwoordig draagt farmacie-divisie Healthcare voor bijna de helft bij aan de concernomzet. Dit segment is in 2014 versterkt via de overname, voor $14 mrd, van de activiteiten van Merck op het vlak van medicijnen die zonder recept verkocht mogen worden.

Een van de bekendste middelen van het bedrijf is allergiebestrijder Claritin. Daarnaast heeft Healthcare ook een portefeuille merkmedicijnen, zoals Kogenate (hemofilie) en Xarelto (trombose), naast de activiteiten die zich richten op gewasbescherming – Crop Science – en de chemie-activiteiten die gebundeld zijn in Materials Science.

Omdat de operationele marge van die laatstgenoemde afdeling lager ligt dan bij de andere twee divisies en de resultaten sterker fluctueren, kiest Bayer ervoor om de focus steeds sterker op Healthcare en Crop Science te leggen. Voor beide afdelingen wordt het onderzoeksbudget gestaag opgeschroefd en de onderneming is op zoek naar tactische overnames, terwijl Material Science in het derde kwartaal van 2015 onder de naam Covestro apart naar de beurs is gebracht.

De Europese thuismarkt is goed voor bijna 40% van de omzet en opkomende markten dragen voor ruim eenderde bij aan de concerninkomsten.

Bayer

laatste advies

Koersverloop

Artikelen

Afbeelding bij artikel Bayer schudt eigen organisatie op
AdviesMichiel Pekelharing, 4 dec 2018 16:35

Bayer schudt eigen organisatie op

Het Duitse Bayer gaat de kosten flink verlagen door een verkleining van het personeelsbestand en de verkoop van verschillende bedrijfsonderdelen.

0 0
Afbeelding bij artikel Farmaciedivisie als groeimotor bij Bayer
AdviesMichiel Pekelharing, 13 nov 2018 11:28

Farmaciedivisie als groeimotor bij Bayer

Hoewel de juridische strijd veel aandacht trekt, doet Bayer operationeel goede zaken. In het derde kwartaal sprong voornamelijk de groei bij de farmaciedivisie er in dit opzicht uit.

0 0
Afbeelding bij artikel Juridische tegenvaller voor Bayer
AdviesMichiel Pekelharing, 24 okt 2018 12:38

Juridische tegenvaller voor Bayer

Bayer is ook in hoger beroep veroordeeld tot het betalen van een flinke schadevergoeding. Dat markeert een pijnlijke tegenvaller in een proces dat vele jaren in beslag gaat nemen.

0 0