Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Opinie Johan Brinkman, 2 jan 15:30

Na desastreus kwartaal 33 tips om er weer bovenop te komen

0 0 Leestijd ongeveer

Na een desastreus verlopen vierde kwartaal geven de redacteuren van Beleggers Belangen 33 tips om er weer bovenop te komen. Daarbij zowel vertrouwde als nieuwe namen.

Het vierde kwartaal van 2018 is voor de meeste particuliere beleggers bepaald onaangenaam verlopen. Dat was niet anders  voor de redacteuren van Beleggers Belangen. Enkele uitzonderingen daargelaten verslechterden de rendementen van onze persoonlijke tips van 2018 in de laatste drie maanden van het jaar beduidend (zie tabel). Maar we zouden geen beleggers zijn als we hieruit niet onze lessen zouden trekken. En vooral: als we niet vol optimisme onze kansen zouden inschatten om in 2019 wel weer over de gehele linie succesvol te zijn.

Zelf ga ik voor dit jaar uit van herstel van cyclische aandelen en van opkomende markten. Maar ik dek me wel in voor als het tegendeel waar dreigt te worden. Mijn mini-portefeuille is een mix van tips van vorig jaar en van nieuwe aanbevelingen. Ook Jaap Barendregt gaat door met drie aandelen waarmee hij vorig jaar eindigde. Hij voegt daaraan een nieuwe positie toe, te weten Wolters Kluwer, de uitgever die ook zelf in portefeuille had en heb. Dit betreft overigens de enige overlap tussen de zes mini-portefeuilles.

Herstelt opkomende markten

Adjunct-hoofdredacteur Stephen Hendriks speelt met twee van zijn zes persoonlijke tips in op de ontwikkelingen in opkomende markten. Het gaat om een aandelenfonds en om een fonds met staatsobligaties uitgegeven door overheden van opkomende landen. Menno van Hoven wijst op de koopkansen voor aandelen met een flinke blootstelling aan China. Overigens is hij zeer terughoudend over de ontwikkeling van het beursklimaat in 2019. Hij doet zijn koopaanbevelingen vooral met het oog op de lange(re) termijn.

Karel Mercx bestempelt 2018 als enige redacteur als een topjaar. Dit omdat hij in zijn mini-portefeuille inspeelde op de overgang van een bullmarkt naar een bearmarkt. Om die reden verruilt Mercx met ingang van het nieuwe jaar zijn consumentengoederen-ETF voor Amerikaanse staatsobligaties. Daarentegen gaat Hildo Laman uit van een positief beursjaar de komende twaalf maanden. Naast een lopende tip kiest hij voor twee kleinere Duitse aandelen en één Nederlands bedrijf.

33 tips om er weer bovenop te komen

We berekenen de rendementen van onze 33 tips om er weer bovenop te komen inclusief dividend en omgerekend naar euro’s. Ieder kwartaal geven we een update van de stand van zaken.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!