Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
image description
Advies Michiel Pekelharing, 17 dec 2018 11:42

BinckBank wordt prooi van Saxo Bank

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Het Deense Saxo Bank heeft een bod uitgebracht op BinckBank. Het bestuur van de broker heeft zich al achter de overnamepoging geschaard.

De van BinckBank schoot maandagmorgen met bijna 30% omhoog in reactie op het overnamebod van Saxo Bank. Het Deense concern heeft €6,35 per aandeel over voor de Nederlandse branchegenoot. De overname is onderdeel van een grotere consolidatieslag binnen de sector, waarbinnen schaalgrootte en kostenvoordelen belangrijke wapens zijn. BinckBank leek op het punt te staan om vruchten te gaan plukken van de strategie om de afhankelijkheid van de typische brokeractiviteiten te verminderen. De beurskoers was ondanks het heersende beursklimaat sinds eind oktober al met ruim 10% opgelopen.

Mooie prijs

Zelfs met een gunstig beursklimaat en een oplopende rente, had het lange tijd geduurd voordat de beurskoers op eigen kracht de €6,35 zou bereiken die Saxo Bank op tafel legt. Dat is een belangrijke reden waarom het bestuur van de Nederlandse onderneming zich achter het overnamebod heeft geschaard. Beleggers kunnen het beste dit voorbeeld volgen door de stukken straks aan te melden. De kans dat er een nieuwe bieder opstaat die bereid is om nog dieper in de buidel te tasten, is zeer klein. De koopaanbeveling voor BinckBank wordt dan ook omgezet in een advies om de aandelen straks aan te melden.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!