Updates

Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
image description
Tiplijsten Erik Klooster, 17 dec 2018 09:44

Aantal Nederlandse kooptips verder geslonken

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden

Bij onze lijsten van kooptips gaan we altijd uit van tips die we in de afgelopen drie maanden hebben gegeven. De lijst met kooptips op basis van technische analyse is weer korter is geworden, zo blijkt. Vier weken geleden hadden vijftien Nederlandse aandelen een TA-kooptip, nu zijn dat er nog maar negen.

Elke maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische kooptips voor aandelen: een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Volgende week publiceren we het overzicht van onze kooptips van buitenlandse aandelen op basis van technische analyse. Vandaag het overzicht van Nederlandse TA-kooptips.

Adviesverlaging

Deze kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

Geldende adviezen

De adviezen zijn volledig actueel; elk koopadvies wordt voortdurend gemonitord en is dus onverminderd van kracht. De teksten gaan terug naar de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan dit fonds hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige technische adviezen voor Nederlandse aandelen.

ASR
ASR weer van houdadvies af (12 oktober)
Enkele maanden geleden hebben we ASR veiligheidshalve op ‘houden’ gezet. Nu de opwaartse trend is hervat, zetten we het aandeel terug op ‘kopen’. We hadden ASR afgelopen zomer een houdadvies gegeven toen de koers door de stijgende steunlijn was gezakt.
GrandVision
Snelle verbetering bij GrandVision (16 november)
GrandVision is recent opwaarts door de dalende langetermijn-weerstandslijn gebroken. Het koersbeeld voorafgaand aan deze uitbraak was ook al positief. We verhogen het advies daarom naar ‘kopen’. Vooral de laatste maanden verbeterde het plaatje zienderogen en dat terwijl er begin dit jaar nog een lagere bodem werd neergezet.
KPN
KPN zet indrukwekkende prestatie neer (7 december)
KPN maakt diepe indruk. Zo is het aandeel uit het dalend trendkanaal gebroken. Daarnaast heeft de koers de weerstand van de vorige top uitgenomen. We zetten het verkoopadvies in één keer om naar ‘kopen’.
Nedap
Nedap: een plus van 60% (12 oktober)
Nedap behoort tot onze langstlopende koopadviezen van de Nederlandse beurs. Het koopadvies dateert van september 2016 en de winst op de longpositie bedraagt nu een kleine 60%. Deze winst werd vooral aan het eind van 2017 opgebouwd.
NN Group
Herfststorm laat ook NN Group niet ongemoeid (9 november)
NN Group beweegt zich nog altijd binnen het stijgend trendkanaal. We brengen ons koopadvies van december 2016 opnieuw onder de aandacht. De laatste weken hebben we wel iets van de winst op deze positie moeten opgeven. De herfststorm blies ook de koers van NN wat naar beneden.
Ordina
Ordina tart het lot (12 oktober)
Ordina daagt momenteel het koopadvies uit. De koers is teruggevallen naar het oude uitbraakpunt. Idealiter zou de koers nu moeten opveren van de bovenkant van de oude zijwaartse beweging. Als dat gebeurt, spreken we van een succesvolle pullback.
Royal Dutch Shell
Shell laat mooi trendkanaal zien (9 november)
Royal Dutch Shell weet zich te handhaven binnen het stijgende trendkanaal. We herhalen ons koopadvies dat dateert van oktober 2017. Destijds brak de koers uit een dalend trendkanaal, terwijl tegelijkertijd de indicatoren ook een positief signaal afgaven. Er is daarna een mooi, symmetrisch
stijgend trendkanaal ontstaan.
Value8
Value8 had een weg te gaan (5 oktober)
Value8 heeft een complexe bodemvorming achter de rug. Aanvankelijk bekeken we de koersvorming met de nodige scepsis. Sinds mei dit jaar stond het aandeel op ‘houden’. De koers brak toen uit een dalend trendkanaal.
Vopak
Koersontwikkeling volgens de Vopak-traditie (28 september)
Waar de trend bij Vopak in 2016 en 2017 neerwaarts was gericht, kijkt deze dit jaar omhoog. Eind 2017 en begin dit jaar werd een dubbele bodem gevormd; het startschot voor de huidige trend. Hogere toppen en bodems waren het gevolg. Echter wel in de Vopak-traditie van zo nu en dan forse op- en neerwaartse koersuitslagen.

U vindt al onze adviezen voor Nederlandse én buitenlandse aandelen in het jongste nummer van Beleggers Belangen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!