Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Michiel Pekelharing, 29 nov 2018 13:53

Toptip van de week: ASR

0 0 Leestijd ongeveer

Ondanks een wat teleurstellende koersreactie, vormden de kwartaalcijfers die ASR een jaar geleden publiceerde aanleiding om het koopadvies te herhalen. De beurskoers is in de afgelopen twaalf maanden met 13% opgelopen. Bovendien is de aantrekkelijke winstdeling van de verzekeraar goed voor een dividendrendement van meer dan 4%. Inmiddels publiceert het concern geen kwartaalcijfers meer. De financiële rapportages beperken zich tot halfjaarcijfers.

De goede operationele gang van zaken is een belangrijke verklaring voor de stijgende beurskoers van ASR. In het eerste halfjaar bleef het operationele resultaat mooi op peil, hoewel een januaristorm de winstgevendheid in het schadesegment onder druk zette. De verzekeraar koppelt de degelijke resultaatontwikkeling aan een stevige kapitaalbuffer. De Solvency II ratio van 194% is voldoende om wat extra’s te doen voor de aandeelhouders, of om een overname te plegen. Die laatste optie wordt de afgelopen tijd steeds waarschijnlijker. De onderneming is namelijk in de race om Vivat over te nemen, en wordt ook in verband gebracht met Loyalis. Topman Jos Baeten benadrukt overigens dat een aankoop geen absolute must is voor zijn bedrijf.

Advies

Het vooruitzicht van een middelgrote overname die mogelijk deels gefinancierd wordt door een emissie, vormt aanleiding om het advies tegen het licht te houden. Op de korte termijn kan een dergelijke transactie onzekerheid en koersdruk creëren. Daardoor ontstaat mogelijk een kans om tegen een lagere koers in te stappen. Het management heeft per slot van rekening voldoende ervaring om zich niet te vertillen aan een overname. Bovendien wordt het bedrijf alleszins redelijk gewaardeerd, met een koers van minder dan 9 maal de verwachte winst. In afwachting van meer nieuws over een mogelijke overname door ASR geldt nu een houdadvies voor het aandeel.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!