Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Tiplijsten Erik Klooster, 29 nov 2018 11:54

Nederlandse aandelen met een verkoopadvies

0 0 Leestijd ongeveer

Een reeks Nederlandse aandelen heeft op dit moment een verkoopadvies. In dit overzicht vindt u de aandelen aan het Beursplein die de afgelopen drie maanden op basis van technische analyse een verkoopadvies hebben gekregen, inclusief een korte beschrijving. De volledige beschrijving vindt u in de uitgaven van Beleggers Belangen.

Eén keer in de maand plaatst Beleggers Belangen twee verkooplijsten op internet die tot stand zijn gekomen via technische analyse: een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen. We geven de tips met een beleggingshorizon van twaalf maanden als uitgangspunt.

Volgende week publiceren we het overzicht van onze technische verkooptips van internationale aandelen. Hier vindt u ons laatste overzicht met technische verkoopadviezen: Geen aandeel veilig voor de technische analyse.

Vandaag het overzicht van onze technische verkooptips van Nederlandse aandelen.

Expliciete adviesverhoging

Deze verkooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverhoging (naar ‘houden’ of ‘kopen’) melden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.

De teksten zijn van de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan de fondsen hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder het overzicht van onze technische verkooptips van Nederlandse aandelen.

ABN Amro
Alle signalen (stonden) op rood voor ABN Amro (16 november)
ABN Amro heeft sinds juni dit jaar een verkoopadvies. De koers was toen door de onderkant van het stijgend trendkanaal gezakt. Daarnaast waren een lagere top en bodem ontstaan, begon het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde te dalen en was de MACD-indicator onder de nullijn terechtgekomen. Kortom, alle signalen stonden op rood.
Accell
Flinke waardedaling voor Accell (28 september)
We hebben het advies voor Accell in februari dit jaar verlaagd naar ‘verkopen’. De daling werd al eerder ingezet: Accell behaalde z’n all time high in april 2017 en sindsdien zien we een dalende trend. In deze periode van bijna anderhalf jaar is het aandeel 45% in waarde gedaald.
Altice
Altice zakt door belangrijke steun (29 november)
Altice is door de belangrijke horizontale steun op €1,65 gezakt. Daarmee zijn nu alle steunzones onder de koers weggevallen en ontkomen we niet aan een verkoopadvies. Het moet gezegd dat we het lastig hebben met dit aandeel.
AND
Herstel AND niet afdoende (19 oktober)
Recent heeft AND herstel laten zien, maar dit is niet genoeg om het verkoopsignaal van eind vorig jaar ongedaan te maken. Sinds AND door de belangrijke horizontale steun op €6,20 is gezakt, gaat het niet goed met het aandeel. Na het verkoopsignaal veerde de koers nog even op, tot zelfs boven de eerder doorbroken trendlijn, maar dat was de laatste ‘dead cat bounce’.
Aperam
Aperam nog altijd in dalende trend (31 augustus)
Aperam heeft sinds april dit jaar een verkoopadvies. De horizontale steun op €40 bleek toen niet stevig genoeg te zijn. Ondanks een licht herstel herhalen we het verkoopadvies. Het aandeel zit namelijk nog altijd in een dalend trendkanaal.
Arcadis
Arcadis laat geen twijfel over advies (16 november)
De grafiek van Arcadis is duidelijk negatief. De koers zit in een dalend trendkanaal, het 40-weeks gemiddelde is dalend en de MACD staat onder de nullijn. Al eerder was Arcadis uit een stijgend trendkanaal en een zijwaartse trading range gezakt.
ArcelorMittal
Beeld ArcelorMittal verder verslechterd (23 november)
Het technische beeld van ArcelorMittal is de laatste maanden snel verslechterd. Enkele weken geleden hadden we het aandeel al op ‘houden’ gezet, toen de koers door de onderkant van een nauwe zijwaartse range was gezakt.
ASML
ASML voltooit topformatie (1 november)
Half september hadden we ASML al op houden gezet toen de koers uit het opwaartse trendkanaal zakte. Binnen zes weken is een nieuwe adviesverlaging naar ‘verkopen’ nodig. Het probleem is dat de koersen langzaam verder wegzakken en de indicatoren in de verkoopmodus terecht zijn gekomen.
Beter Bed
Shortpositie Beter Bed: winst van 63% (7 september)
Het komt niet vaak voor dat shortposities een groot succes zijn. Maar voor Beter Bed geldt dit wel. Het verkoopadvies – dat bij ons altijd moet worden geïnterpreteerd als een shortadvies – dateert van november 2017. Het staat inmiddels op een winst van bijna 63%.
Curetis
Curetis volgt grillig patroon (19 oktober)
Curetis is door de horizontale steun op €3,30 gezakt, wat een verkoopsignaal rechtvaardigt. Curetis heeft het afgelopen jaar een grillige koersbeweging laten zien. Begin dit jaar brak het aandeel nog uit een dalend trendkanaal. Op hetzelfde moment begon het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde te stijgen.
DSM
Abrupte trendomkeer bij DSM (1 november)
Het technische beeld bij DSM is in korte tijd zo snel veranderd dat we niet ontkomen aan een directe adviesverlaging van ‘kopen’ naar ‘verkopen’. Door de snelle trendomkeer moeten we aardig wat van de opgebouwde winst opgeven.
ECP
ECP raakt houdadvies kwijt (14 september)
Eurocommercial Properties (ECP) is uit een brede zijwaartse bandbreedte gezakt. Wij verlagen het advies daarom naar ‘verkopen’. De koers zat lange tijd in de range met weerstand op €37,80 en steun op €32,80.
ForFarmers
ForFarmers zakt onder steun vorige bodem (29 november)
ForFamers is onder de steun van de bodem van begin dit jaar, net onder de €9, gezakt. Hoewel de uitbraak pril is, ontkomen we niet aan een verkoopsignaal. De indicatoren staan namelijk al maanden duidelijk op verkopen.
Heineken
Heineken in één keer naar ‘verkopen’ (12 oktober)
Het komt niet zo vaak voor dat we in één keer een koopadvies draaien naar een verkoopadvies, maar bij Heineken kunnen we nu niet anders. Het aandeel is door de onderkant van de zijwaartse range gezakt, die een weerstand had op €90 en steun op €81.
Hunter Douglas
Hunter Douglas zet ons op het verkeerde been (1 november)
Hunter Douglas is uit een zijwaartse beweging gezakt. Het advies wordt verlaagd van ‘houden’ naar ‘verkopen’. Nota bene kwamen we twee weken geleden nog tot de slotsom dat het aandeel kon worden aangehouden, mits de koers zich zou handhaven in de neutrale range.
ICT Group
Beeld ICT Group wordt er niet beter op (12 oktober)
Het koersbeeld van ICT Group verslechtert verder. Het pas in september afgegeven houdadvies wordt nu omgezet naar een verkoopadvies. ICT Group behoorde toen het nog keurig in het stijgend trendkanaal bewoog tot onze succesvolste kooptips. Half september namen we winst toen de koers uit het opwaarts trendkanaal zakte.
Intertrust
Intertrust had al langere tijd negatieve ondertoon (26 oktober)
Intertrust is recent door de onderkant van een zijwaartse beweging gezakt. Het fonds wordt op ‘verkopen’ gezet. Dat het aandeel uit de range viel, is niet de enige reden waarom we somberder over Intertrust zijn geworden. Er was al langere tijd een negatieve ondertoon zichtbaar.
Kardan
Kardan ziet essentiële steun sneuvelen (31 augustus)
Kardan is door zijn belangrijke steun op €0,11 gezakt, wat een verkoopsignaal rechtvaardigt. We hebben Kardan een tijdlang het voordeel van de twijfel gegeven, in die zin dat het aandeel niet op ‘verkopen’ werd gezet. De koers heeft gedurende een jaar in een grote dalende driehoek gezeten.
Kendrion
Beeld Kendrion snel verslechterd (31 augustus)
Het houdadvies voor Kendrion is nog niet droog of we verlagen het advies verder naar ‘verkopen’. Aanleiding voor het houdadvies was de neerwaartse doorbraak door de stijgende steunlijn, plus de vorming van een zijwaartse bandbreedte. Nu de koers door de onderkant van de zijwaartse range is gezakt, geldt een verkoopadvies. In 2017 behoorde Kendrion nog tot onze favorieten.
KPN
Advies KPN gehandhaafd (9 november)
KPN staat sinds februari dit jaar op ‘verkopen’. De koers zakte toen door de horizontale trendlijn net boven de €2,50. Daarvóór stond het aandeel enkele maanden op ‘houden’, een advies dat tot stand kwam toen de koers uit het laatste opwaarts trendkanaal zakte.
Probiodrug
Een en al malaise bij Probiodrug (19 oktober)
Het is algehele malaise bij Probiodrug. We herhalen het verkoopadvies, dat dateert van september vorig jaar, waarbij de winst inmiddels is opgelopen richting de 80%. De trigger voor het verkoopadvies was het feit dat de koers door de belangrijke horizontale trendlijn op €15 was gezakt. Bovendien was het 40-weeks gemiddelde al een aantal maanden aan het dalen.
Randstad
Adviesverlaging voor Randstad na voltooiing formatie (4 oktober)
Randstad heeft een hoofd-en-schoudersformatie voltooid. Dit is een betrouwbaar toppatroon uit de technische analyse, en aanleiding om het aandeel op de verkooplijst te zetten. In de afgelopen achttien maanden was het koersbeeld nogal diffuus.
RoodMictrotec
RoodMicrotec moet afrekenen met drie weerstanden (9 november)
Wij herhalen ons verkoopadvies voor RoodMicrotec. Het aandeel kwam in juni dit jaar op de verkooplijst terecht. Naar boven toe liggen er nu maar liefst drie horizontale weerstandslijnen, te weten op €0,29, €0,35 en €0,40. Pas als de koers hierboven komt, kunnen we weer omhoog kijken.
Sif
Sif zakt uit zijwaartse beweging (1 november)
Sif staat al sinds de zomer van vorig jaar op ‘houden’. De koers zakte toen door een stijgende steunlijn waardoor de toen nog geldende opwaartse trend verlaten werd. Na dit advies vormde zich een zijwaartse beweging, met steun op op €15,50 en weerstand op de €19/19,50.
TKH
TKH zakt uit zijwaartse range (21 september)
Nadat we TKH begin april al op ‘houden’ hadden gezet, gaat het advies nu verder omlaag naar ‘verkopen’. De koers is namelijk uit de zijwaartse bandbreedte gezakt. Eerlijk is eerlijk, we waren begin april redelijk vroeg met ons houdadvies. Een van de redenen om TKH toen toch van de kooplijst te halen was dat de koers geen hogere top wist neer te zetten.
Vastned
Adviesverlaging voor Vastned na dubbele top (31 augustus)
We hebben Vastned recent nog op ‘houden’ gezet, toen de koers uit het stijgend trendkanaal was gezakt. Na de voltooiing van een dubbele top geldt nu een verkoopadvies. Het is goed dat we Vastned enkele weken geleden al van de kooplijst hadden gehaald.
Wessanen
Ook Wessanen in advies verlaagd (31 augustus)
Wessanen kreeg net als Vastned enkele weken geleden een adviesverlaging naar ‘houden’. De koers was eerst door de onderkant van het stijgend trendkanaal gezakt en daarna ook nog eens door de horizontale steun op €15,50. Nu een nieuwe steun is gesneuveld, namelijk die van de bodem van begin 2017, moeten we het aandeel verder afwaarderen naar ‘verkopen’.

De volledige technische analyses, inclusief die van internationale aandelen, vindt u in elke uitgave van Beleggers Belangen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!