Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Jaap Barendregt, 14 nov 2018 15:55

Home Depot weet sterke omzetgroei te realiseren

0 0 Leestijd ongeveer

De markt was van tevoren sceptisch over de kwartaalcijfers van Home Depot en had ongelijk, want het waren goede cijfers. De scepsis sloop na de cijferpresentatie echter toch weer in de koers.

Van tevoren was er de vrees dat de afvlakkende huizenmarkt een groot effect zou hebben op de derdekwartaalomzet van bouwmarktketen Home Depot. De aandelenkoers daalde dan ook fors op de dag voorafgaande aan de cijferpresentatie.

Kwartaalcijfers

In werkelijkheid overtrof Home Depot andermaal de verwachtingen van de analisten. Ook verhoogde het bedrijf de verwachtingen voor het hele boekjaar. Om met het eerste te beginnen: de kwartaalomzet kwam uit op $26,3 mrd, waar de analisten gemiddeld op €26,24 mrd hadden ingezet, met schattingen van $26,04-26,48 mrd. De uitkomst viel dus wel binnen die bandbreedte. De grotere verschillen zaten bij de vergelijkbare omzet en de nettowinst per aandeel. De vergelijkbare omzet, de omzet van dezelfde winkels als in 2017, steeg met 4,8%. De analisten hadden 4,7% verwacht. Voor de VS was het verschil groter: een verwachting van 4,7% bij een uitkomst van 5,4%. De nettowinst per aandeel steeg van $1,84 naar $2,51. Dat was hoger dan de hoogste schatting van $2,38. De vrees van de beleggers kwam dus niet uit; Home Depot kende een gezonde omzetgroei.

Verwachtingen voor 2018

Home Depot had al in het begin van het jaar verwachtingen voor het hele jaar afgegeven. In eerste instantie zou de omzetgroei op 6,7% uitkomen. Later werd dat 7,0% en nu is het 7,2% geworden. De vergelijkbare omzetgroei kende eenzelfde ontwikkeling. De verwachting van het bedrijf steeg van 5% via 5,3% naar 5,5%. De nettowinstverwachting per aandeel werd in stappen verhoogd van $9,30 naar $9,42, naar $9,75. Hierbij speelt aandeleninkoop ook een rol.

Advies

Toch daalde de aandelenkoers na de bekendmaking van de cijfers andermaal. De vrees van de beleggers is niet weggenomen met deze mooie groeicijfers. Zij denken dus eigenlijk: wat niet was, kan toch nog komen. Home Depot meldde inderdaad dat de huizenmarkt wat verzwakt. Het bedrijf heeft de omzetgroei nodig zodat er geld is voor internet- en andere moderniseringsinspanningen zonder dat de winstgroei onder druk komt. Ik zie nu geen tekenen dat die omzetgroei er niet komt en handhaaf bij een k/w van 18,3 het koopadvies.

 

Derdekwartaalcijfers
in mrd $20182017
Omzet26,325,0
Operationeel resultaat3,93,7
Nettowinst2,92,2

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!