Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen
image description
Tiplijsten Erik Klooster, 9 nov 2018 09:00

Facebook gedegradeerd naar verkooplijst

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

BAM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen

Het is hangen en wurgen voor techaandelen. Op grond van technische analyse heeft zowel Facebook als IBM een verkoopadvies gekregen. We stellen deze adviezen, plus nog een andere verkooptip, gratis open voor niet-abonnees. Ter kennismaking.

De fondsen komen voor op een van de lange lijsten met verkooptips die Beleggers Belangen wekelijks op donderdag publiceert.

Twaalf maanden

De verkooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën, met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij in de categorie technische analyse: Geen aandeel veilig voor de technische analyse.

Kennismaken

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele verkooptips van die week een dag later ook voor hen open.

VANDAAG: FACEBOOK GEDEGRADEERD NAAR VERKOOPLIJST

Verkoopadvies AXA bekrachtigd (2 november)
AXA staat sinds de zomer van dit jaar op ‘verkopen’. Nu zich een duidelijke weerstandszone heeft afgetekend, waarop de koers recent afketste, herhalen we dit verkoopadvies. Om precies te zijn heeft zich een nieuwe horizontale weerstand gevormd net onder de €24. Dit is de onderkant van een gap ofwel koersgat. Dat vormde zich toen de koers begin dit jaar hard onderuitging. Het lijkt een ‘breakaway gap’ te worden dat zich vormt aan het begin van de nieuwe trend. Een van de indicaties dat we hiermee te maken hebben is dat dergelijke gaps een weerstand vormen bij herstel. Dat zien we ook bij AXA terug. Verder valt op dat bij het recente herstel, dat dus afketste op de gap, de MACD-indicator niet door de nullijn wist te breken. Daarmee bevestigt deze indicator de neerwaartse trend. Er ligt nog wel steun rond de €20,50/21.

Facebook nu ook op ‘verkopen’ (2 november)
Facebook is recent door de belangrijke horizontale steun op $150 gezakt. We ontkomen niet aan een verkoopsignaal. Nog maar enkele weken geleden hadden we de enorme winst op onze (oude) longpositie verzilverd door het aandeel op ‘houden’ te zetten. Dat deden we toen de koers door de onderkant van het stijgend trendkanaal zakte en het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde begon te dalen. Toen we het aandeel op ‘houden’ zetten, schreven we dat er nog belangrijke steun lag op $150. Nu deze dus is gesneuveld moeten we naar beneden kijken. Het punt is wel dat Facebook in korte tijd enorm is afgestraft. Er is inmiddels zo’n $70 per aandeel verdampt en de indicatoren staan zwaar oversold. Sterker nog, de MACD heeft zelden zo laag gestaan bij Facebook. Koopjesjagers kunnen tijdelijk de koers opjagen

Al langer hangen en wurgen voor IBM (26 oktober)
IBM is recent door de belangrijke horizontale steun op $140 gezakt. Dit rechtvaardigt een verkoopadvies. Het was al lange tijd hangen en wurgen voor IBM. Al eerder hebben we op deze plaats geschreven over een hoofd- en schouderspatroon in wording. Dit patroon vormde zich rond de jaarwisseling. Afgelopen zomer werd dit patroon ook daadwerkelijk afgerond, maar tot een echte daling en realisatie van het koersdoel kwam het niet. We lieten het aandeel op ‘houden’ staan zolang de steun op $140 zich zou handhaven. Aanvankelijk leek die steun ook stevig genoeg. Vanaf dit niveau veerde de koers ook weer op en werd zelfs de oude neklijn onder het hoofd- en schouderspatroon weer doorbroken. Maar recent is alles duidelijk negatief geworden. Niet alleen sneuvelde het $140-niveau, ook de indicatoren geven al enige maanden verkoopsignalen.

De meest recente andere gratis koop- en verkoopadviezen: