Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Tiplijsten Erik Klooster, 2 nov 2018 09:00

Curetis en twee andere gratis verkooptips

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Ter kennismaking stellen we drie van onze verkooptips open voor niet-abonnees. Ze maken deel uit van de in totaal 26 verkooptips die we de afgelopen drie maanden hebben gegeven voor Nederlandse aandelen. Op basis van technische analyse verwachten wij dat deze aandelen geen rendement zullen opleveren.

De verkooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij onze verkooplijst van Nederlandse fondsen in de categorie technische analyse: 26 aandelen waar we ‘nee’ tegen zeggen.

Kennismaken

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele verkooptips van die week een dag later ook voor hen open.

VANDAAG: CURETIS EN TWEE ANDERE GRATIS VERKOOPTIPS

Herstel AND niet afdoende (19 oktober 2018)
Recent heeft AND herstel laten zien, maar dit is niet genoeg om het verkoopsignaal van eind vorig jaar ongedaan te maken. Sinds AND door de belangrijke horizontale steun op €6,20 is gezakt, gaat het niet goed met het aandeel. Na het verkoopsignaal veerde de koers nog even op, tot zelfs boven de eerder doorbroken trendlijn, maar dat was de laatste ‘dead cat bounce’. Het verkoopsignaal van eind vorig jaar konden we overigens niet negeren. Niet alleen zakte de koers door de belangrijke steun op €6,20, ook de indicatoren gaven al lange tijd aan dat AND er technisch niet goed voor stond. De MACD-indicator bewoog onder de nul en het 40-weeks gemiddelde was al maanden aan het dalen. Recent is de koers door een nieuwe steunlijn op €3,50 gezakt. Het nieuwe koersdoel ligt nu op €1,90.

Curetis volgt grillig patroon (19 oktober 2018)
Curetis is door de horizontale steun op €3,30 gezakt, wat een verkoopsignaal rechtvaardigt. Curetis heeft het afgelopen jaar een grillige koersbeweging laten zien. Begin dit jaar brak het aandeel nog uit een dalend trendkanaal. Op hetzelfde moment begon het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde te stijgen. Bovendien was enkele weken daarvoor de MACD-indicator door de nullijn gebroken. Niets leek een nieuwe stijgende trend in de weg te staan. Maar na een snelle opleving zakte de koers gestaag weg. De indicatoren gingen naar een negatieve stand. Er restte ons niets anders dan af te wachten wat de koers zou doen bij de belangrijke steun op €3,30. Ongeveer zes weken lang leek Curetis hier wat houvast te vinden. Maar de laatste beursmalaise werd ook dit aandeel te veel. Er zijn geen steunpunten meer vanwege gebrek aan historie.

Intertrust had al langere tijd negatieve ondertoon (26 oktober 2018)
Intertrust is recent door de onderkant van een zijwaartse beweging gezakt. Het fonds wordt op ‘verkopen’ gezet. Dat het aandeel uit de range viel, is niet de enige reden waarom we somberder over Intertrust zijn geworden. Er was al langere tijd een negatieve ondertoon zichtbaar. Na de uitbraak uit het dalend trendkanaal begin dit jaar ging de koers namelijk niet verder omhoog. Zo’n uitbraak zou normaal gesproken gepaard moeten gaan met een nieuwe trend, met hogere toppen en bodems. Dat gebeurde niet. Sterker nog: de indicatoren gaven een signaal dat de trend neerwaarts zou draaien. Het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde kreeg een negatieve hellingshoek en de MACD-indicator zakte door de nullijn. Het koersdoel is nu de bodem van de herfst van vorig jaar, net onder de €13.

Onze voorgaande gratis tips: