Updates

Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BP

Advies
kopen
Tip Terugblik Jaap Barendregt, 5 nov 2018 10:45

Tipterugblik: American Tower Corporation

0 0 Leestijd ongeveer

De Amerikaanse exploitant van telecomtorens weet ook in 2018 de groei vast te houden.

American Tower Corporation (fondscode: AMT) is in het bezit van meer dan 170.000 telecomtorens en verhuurt ruimte voor antennes. Dit wordt door veel telecombedrijven niet als een kernactiviteit gezien. Zij huren liever antenneruimte dan dat zij deze bezitten. Zo kocht American Tower Corporation begin dit jaar 20.000 torens van Vodafone en Idea in India. Uit de derdekwartaalcijfers van American Tower Corporation bleek dat het bedrijf de groei weet vast te houden. De omzet steeg in het kwartaal met 6,2%, naar $1786 mln. De autonome huuropbrengsten stegen in de VS met 7,4%, onder meer door voortgaande investeringen in 4G van telecombedrijven, en buiten de VS met 8%, gestimuleerd door meer vraag naar antenneruimte op de torens.

Resultaten

Het autonome operationeel resultaat (ebitda) steeg met 5,3% tot $1095 mln en de nettowinst met 12,7% tot $377 mln. De nettoschuld-autonome ebitda-ratio is met 4,6 aan de hoge kant. Voor heel 2018 wordt door het bedrijf een autonome ebitda verwacht van $4580 mln tot $4620 mln. De uitkomst in 2017 was $4090 mln. Voor de nettowinst denkt het bedrijf aan een bandbreedte van $1285 mln tot $1315 mln. Dat was in 2017 $1225 mln. Ik tipte het bedrijf op 6 november 2017. Sindsdien is de aandelenkoers met 3,8% gestegen en het totaalrendement (inclusief dividend) kwam uit op 6%. Daarmee steeg het bedrijf even hard als de S&P 500-index.

Advies

Het aandeel is de laatste tijd flink gestegen – het is door beleggers opgepikt juist omdat de koers achterbleef. Dat biedt een mooi moment om het aandeel te verkopen. Mijns inziens overwegen de onderliggende negatieve factoren. De rente stijgt, wat in de regel als slecht wordt gezien voor vastgoedbedrijven. Bovendien werkt American Tower veel in opkomende markten, waarvan de valuta’s dalen tegenover de Amerikaanse dollar. Voorts is er een fusieplan bij T Mobile US en Sprint. Dat zal hun investeringen in antennes waarschijnlijk tijdelijk verlagen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.