Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Opinie Johan Brinkman, 5 nov 2018 11:55

Portefeuille NL beleeft spectaculair herstel

0 0 Leestijd ongeveer

Spectaculair herstel vorige week voor  de Portefeuille NL na de rampweek van de week er voor. Het rendement over 2018 bedraagt, met slotkoersen van vrijdag, -5,8%. Dit tegenover -12,4% zeven dagen eerder.

Vooral als gevolg van het optimisme over een handelsakkoord tussen de VS en China gooiden de aandelenmarkten alle remmen los.

In de Portefeuille NL profiteerden vanzelfsprekend vooral de fondsen die de afgelopen maanden de hardste klappen hadden gekregen.

Spectaculair herstel

Vooral Besi (+20,4%), Kendrion (-17,5%) en TKH en AMG (beide -11,6%) lieten gedurende vijf handelsdagen spectaculair herstel zien. Overigens waren de derdekwartaalcijfers van TKH vrijdag iets minder uitbundig dan verwacht.

De cijfers van AMG over het derde kwartaal daarentegen overtroffen de verwachtingen. Besi had de week ervoor al de cijfers geopenbaard. Kendrion opent aanstaande woensdag de boeken.

De enige dissonant vorige week was Wolters Kluwer. De aandelenkoersreactie op de kwartaalcijfers van de uitgever was licht negatief. Maar dat is in onze ogen niet geheel terecht.

Grootste stijgers

Met +17,7 dit jaar tot nu toe blijft Wolters Kluwer in 2018 een van de drie best presterende fondsen. Fagron (+30,5%) en ASR (+22,2%) zijn de andere twee grootste stijgers.

Besi (-35,9%) en Kendrion (-29,7%) blijven dit jaar de grootste verliezers. Dit dus ondanks het spectaculaire herstel van vorige week. Met meewind op de beurs zullen zij de Nederlandse portefeuille de komende weken blijven voortstuwen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!